Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Soupeře ani nepustil ke stolu. Takhle hraje snookerová legenda

Sport

  16:44
Kdyby měl psychiku v pořádku, byl by prý neporazitelný. To potvrdil pětinásobný mistr světa ve snookeru Ronnie O'Sullivan i ve finále Welsch Open. V poslední hře nepustil svého soupeře vůbec ke stolu, uklidil všechny koule sám a podvanácté v kariéře zahrál 147 bodů. Více už ani pravidla nedovolují.

Snookerová legenda Ronnie O'Sullivan foto: Wikipedia

Přišel, odehrál, zvítězil. Ronnie O'Sullivan znovu naplno ukázal, jak úchvatným sportem snooker může být. Asi jediný v sále, kdo to nedokázal dostatečně ocenit, byl jeho čínský soupeř Ding Junhui. Když usedal na židli, netušil, že už se z ní před koncem turnaje nezvedne.

Osmatřicetiletý Brit mu nedal možnost. Během sedmi a půl minuty poslal před frenetickým publikem všechny koule do děr, bez jediného zaváhání. Svým 26. titulem se navíc posunul na třetí místo nejúspěšnějších hráčů historie.

Ve sportu, kde je koncentrace důležitější než cokoliv jiného, si v průběhu posledního framu celého turnaje dovolil i vtipná gesta směrem k divákům. Úchvatné představení pak zakončil provokativní frajeřinkou. Ač pravák, při posledním úderu turnaje držel své náčiní v levé ruce. "Za svou kariéru jsem zahrál maximum už 11krát pravou rukou, tak jsem to chtěl zkusit i levou," poznamenala k tomu jen snookerová legenda.

Témata: Ding Junhui, YouTube