Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Triatlonista před cílem zabloudil, soupeř jej pustil: Zasloužil si být třetí, běžel celý závod přede mnou

Sport

  17:02
Madrid - Gesto triatlonisty Diega Mentridy bylo označeno za „nejlepší v historii triatlonových závodů“. Španělský závodník před sebe totiž v cílové rovince závodu Santander Triathlon pustil na třetí místo Brita Jamese Teagla, jenž chybně odbočil do poslední zatáčky, která byla slepá.

Diego Mentrida pouští před sebe Jamese Teagla. foto: Reprofoto

Do cíle santanderského triatlonu zbývalo necelých sto metrů, Brit James Teagle se držel na třetím místě.

Jenže ejhle.

Teagle špatně odbočil do poslední zatáčky a vypadalo to, že kvůli fatální chybě přijde o umístění na stupních vítězů. V tu chvíli třetí Diego Mentrida ale předvedl krásné gesto fair play, když zpomalil a vzdal se své pozice bezprostředně před cílovou rovinkou. Když ho Teagle dohnal, tak si se Španělem v cíli potřásl rukou, a následně jej objal.

„Když jsem viděl, jak Teagle pochybil, schválně jsem zpomalil a přenechal mu třetí místo. Zasloužil si to, byl celý závod přede mnou, jen si nevšiml značek, nebo byly asi nějak špatně zarovnané. Příště bych jednal úplně stejně,“ řekl po závodě jedenadvacetiletý Španěl.

Mentridovo příkladné gesto ocenili přímo na závodě fanoušci, na sociálních sítích si ho ale všimly i sportovní osobnosti.

„Skutečné hodnoty sportu. James Teagle se zmýlil v poslední zatáčce, ale Diego Mentrida ho pustil zpět. Klobouk dolů,“ napsal brankář Liverpoolu Adrián, poklonu Méntridovi složil na svém twitterui  Iker Casillas.

Autor: