Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Vicemistr z Jablonce dostal gól od týmu z okresního přeboru

Sport

  12:19
JABLONEC NAD NISOU - Městská hala v Jablonci zažila velice neobvyklý fotbalový večer. Kdo přišel, nestačil se divit. Úřadující český vicemistr FK Baumit Jablonec se střetl s fotbalisty SK Camel Jablonec, který hraje okresní přebor a jejich spřáteleným týmem z Polska v rámci turnaje, který se uskutečnil díky projektu Kopeme za fotbal.

Fotbalisté Jablonce si zahráli proti týmu okresního přeboru. foto: Martin Malý.

"Kamelky" si vybojovaly účast v miniturnaji v rámci projektu díky svým výsledkům na hřišti a bodům za doprovodné aktivity. "Byl to zážitek, byla to sranda, užili jsme si to," vyprávěl nadšeně hráč Camelu Ladislav Janků. Turnaj se hrál systémem každý s každým na jeden poločas o 14 minutách. Před gólmanem se díky rychlé a fyzicky náročné hře střídaly velmi rychle pětice hráčů.

Ligový Jablonec vytvořil dva týmy, jež označil přívlastky starší a mladší. Ve starším manšaftu nastoupil například Matěj Krajčík, Luboš Loučka, Karel Piták, David Lafata nebo Marek Jarolím. Branku výběru, který celý turnaj nakonec vyhrál, hájil Michal Špit. "Pro nás je to příjemné zpestření tréninku, je to lepší než běhání," usmíval se spokojený Lafata.

"Je to v rámci soustředění, dali jsme do toho všechno," objasnil přístup hráčů Tomáš Pekhart, největší hvězda mladšího jabloneckého týmu, kterému uteklo první místo jen o skóre. Zápas mezi spoluhráči z Jablonce, kterým celý turnaj vyvrcholil, totiž skončil smírně 3:3. Starší hráči si tak 1. místo zajistili vyšším počtem gólů v předchozích utkáních. A na tom nic nezměnilo, že SK Camel Jablonec dokázal jednou prostřelit Michala Špita.

Fotbalisté Jablonce si zahráli proti týmu okresního přeboru.

Úspěšní borci z projektu Kopeme za fotbal dřeli, makali, totálně se vydali ze všech sil, aby si nakonec užili i gólovou radost. "Bylo to skvělé, ale hrozný fofr. Je znát rozdíl několika tříd. Chlapi hráli skvěle, všem divákům tady se to muselo líbit," pochvaloval si turnaj a souboje s hráči Baumitu kapitán Camelu Bohuslav Staněk. "Nejsou to špatní fotbalisté. Bylo vidět, že největší rozdíl je ve fyzičce," pochválil amatéry aktuálně druhý nejlepší ligový kanonýr se zkušenostmi i z prestižní Premier League.

Ojedinělý projekt Gambrinusu s názvem Kopeme za fotbal, na němž se spolupodílí i ČMFS, se rozjel v roce 2010 a kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky nejvyšší soutěže.

Autor: