Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Závodníci pro smích. Nemohli chytit tančící motorky

Sport

  11:26
PAŘÍŽ - Hodně kuriózní situaci zažili diváci ale také závodníci amatérské motocyklové série Promosport Championship. Po kolizi dvou jezdců na mokré trati ve francouzském Magny-Cours se totiž do sebe "zaklesly" jejich motorky a závodníci mohli jen bezmocně sledovat taneček svých strojů.

Tanec motorek. foto: Reprofoto

Nejprve úžas, potom snaha chytit svou motorku a následně bezmoc z toho, že to prostě nejde. Tak se měnila nálada dvou závodníků amatérské motocyklové série Promosport Championship na mokré trati v Magny-Cours. V zatáčce neudržel jeden ze závodníků svůj stroj a sestřelil soupeře.

Vzhledem k nízké rychlosti se oběma jezdcům nic nestalo a tak chtěli ihned naskočit na své stroje. Když se k nim jeden z nich přiblížil, do sebe zaklesnuté motorky se roztočily k parádnímu tanci. Závodníci tomu nejprve nemohli věřit, následně pak mohli celou show jen bezmocně sledovat.

Když se oba stroje po desítkách vteřin uklidnili, celé startovní pole už bylo dávno pryč a pro nešťastníky závod skončil. K nečemu dobré ale přece celá kuriózní situace byla. Nad "tancem motorek" se nyní díky youtube.com baví celý svět a za dva dny shlédlo video téměř dva miliony uživatelů. Takovou popularitou se nemohou pochlubit ani Valentino Rossi a spol...

Autor: