Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vítězkou French Open se stala Ruska Kuzněcovová

Sport

  17:38
Světlana Kuzněcovová získala poprvé v kariéře titul na tenisovém French Open. V dnešním ruském finále dvouhry v Paříži nedala šanci světové jedničce Dinaře Safinové a kamarádku z dětských let porazila po setech 6:4 a 6:2.

Vítězný polibek Kuzněcovové pro trofej. foto: ČTK

V nepříliš pohledném finále si obě hráčky hned na úvod ztratily servis. První se z nervozity oklepala Kuzněcovová, která se mohla spolehnout na tvrdý forhend a i přes podvrknutý kotník ze čtvrtfinále proti Sereně Williamsové se dobře pohybovala.

V první sadě získala Kuzněcovová rozhodující brejk v osmé hře, ve druhé měla hru pod kontrolou a podání vzala soupeřce dvakrát.

Safinová se do konce utkání nezbavila křečovitosti, což podtrhla dvojchybou při mečbolu. Sestra Marata Safina tak často kazila, že diváci v průběhu druhého setu z ochozů na její výkon i pískali.

Třiadvacetiletá Kuzněcovová, vítězka US Open 2004, se po posledním míči nijak bouřlivě neradovala. U sítě se se Safinovou jen objaly, políbily a teprve potom se Kuzněcovová zlehka usmála. Došla do ochozů poděkovat trenérce Larise Savčenkové a vzala si ruskou vlajku.

Kuzněcovová na Rolnad Garros uspěla ve finále na druhý pokus. Poprvé duel o titul prohrála předloni s Justine Heninovovou. Po Anastasii Myskinové je druhou ruskou vítězkou pařížského turnaje.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...