Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Vlček: Jasně jsem věděl, že chci zpátky

Sport

  10:01
BRUSEL/PRAHA - S předstihem hlásí fotbalová Slavia první posilu pro příští sezonu. Červenobílý dres bude od léta opět oblékat útočník Stanislav Vlček (33).

Stanislav Vlček si užívá s pohárem. foto: Lidové noviny

 Když Slavia poprvé postoupila do Ligy mistrů, nosil kapitánskou pásku a střílel jeden gól za druhým. Když padla možnost na prodloužení Vlčkova angažmá v Anderlechtu Brusel, nastal čas na návrat. Ten včera obě strany stvrdily podpisem smlouvy na dva roky s opcí.

* LN Byla pro vás nabídka Slavie jednoznačnou volbou?

Hned jsem věděl, že další možnosti z Belgie, které se mi nabízely, půjdou stranou. Jasně jsem věděl, že chci zpátky.

* LN Jak rychle jste se dohodli?

Před měsícem a půl jsem vytušil, že v Anderlechtu pokračovat nebudu. Během dalších čtrnácti dnů nebylo co řešit. Kvalita belgické ligy není zase taková, abych tady zůstával. Láká mě znovu se poprat do Ligy mistrů.

* LN Vrátíte se do Slavie silnější, než jste z ní odcházel?

Těžko říct. Nabral jsem zkušenosti, které bych jinde nezískal. Vůbec toho nelituju, i když zvlášť na jaře tolik příležitostí na hřišti nedostávám.

* LN Jak se změnila Slavia za dobu, kdy jste ji pozoroval z Bruselu?

Postup do Ligy mistrů, u kterého jsem ještě byl, otočil situaci o 180 stupňů. Dnes je to mnohem sebevědomější mužstvo s nádherným stadionem. Za mých časů jsme hráli ligu na Strahově ve dvanácti třinácti hráčích. Teď je kádr daleko širší.

* LN Slavia má nakročeno k druhému titulu v řadě. Jste připraven na to, že fanoušci budou mít daleko větší nároky?

To stoprocentně. I v Anderlechtu byl obrovský tlak. Jsem připravený to zvládnout. Stále si říkám, že je to fotbal. Buď to vyjde, nebo nevyjde. Druhou variantu si ale nepřipouštím, i když návraty bývají ošemetné.

* LN Podle šéfa Slavie Petra Doležala s vámi klub počítá i po ukončení kariéry. Jak vás to těší?

Teď bych se o tom nechtěl moc bavit. Podepsal jsem hráčskou smlouvu, nic jiného v ní nenajdete. Chci se soustředit na sportovní část. Zbytek můžeme probrat až potom.

* LN Jak vidíte svůj možný návrat do reprezentace?

Na jaře před Eurem se mi podařilo v Anderlechtu prosadit, a proto jsem jel na šampionát. Teď bych to viděl stejně. Slavia je pro mě číslo jedna a na reprezentaci nemyslím. Může to vyjít, i když si myslím, že v nároďáku budou spíš dostávat příležitost hráči, se kterými se víc počítá do budoucna.

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...