Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Vlček zůstává ve Slavii

Sport

  14:22
PRAHA - Fotbalový útočník Stanislav Vlček bude i nadále hájit barvy českého vicemistra Slavie Praha. Jednatřicetiletý hráč prodloužil s červenobílými o dva roky smlouvu, která mu původně měla vypršet na konci června. Součástí kontraktu je i opce na další rok.

Stanislav Vlček foto: Kamaryt Michal ČTK

Vlček dal přednost dosavadnímu působišti před nabídkami ze zahraničí i z jiných českých týmů. "Ve Slavii jsem spokojený a už se těším na boje o Ligu mistrů. Svou roli při mém rozhodování sehrála i rodina," řekl Vlček.

Rychlonohý útočník přišel do Slavie v září 2004 z Dynama Moskva a v prvních dvou sezonách nastřílel po deseti gólech, v posledním ročníku ještě o jeden více. Svými výkony si řekl i o návrat do reprezentace, za kterou nastoupil celkem v pěti zápasech.

Na kontě má Vlček 372 ligových startů, v nichž vstřelil 81 branek. Pokud se mu budou vyhýbat zranění, může už v nastávajícím ročníku završit počet prvoligových zápasů na 400, což se dosud podařilo jen osmi fotbalistům.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...