Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Vokoun a Hašek se činili v NHL

Sport

  10:21
NEW YORK - Brankář Tomáš Vokoun pomohl k vítězství Nashvillu v odloženém utkání NHL nad Detroitem, které se nedohrálo před dvěma měsíci kvůli srdečnímu kolapsu Jiřího Fischera.

Tomáš Vokoun foto: ČTK

Predators s Tomášem Vokounem v brance si udrželi jednogólové vedení z původního duelu a v pondělí zvítězili 3:2. Listopadový zápas byl přerušen po záchvatu českého obránce za stavu 1:0 pro Nashville sedm a půl minuty před koncem první třetiny. Vedení NHL poté rozhodlo, že se bude utkání opakovat od první minuty, ale gól hostujícího Grega Johnsona zůstane v platnosti.

Český brankář si v opakovaném souboji připsal 39 úspěšných zásahů a pomohl svému celku k premiérovému vítězství nad Detroitem v sezoně. "Výhra na jejich ledě nám určitě zvýší sebevědomí. Tabulka je ale vyrovnaná a my si nemůžeme dovolit
odpočívat," prohlásil po utkání Vokoun.

Pro Rudá křídla byla porážka o to bolestivější, že hosté vyslali na domácí branku pouze patnáct pokusů. "Když hrajete tak, jako my dnes, vyhrajete 99 procent utkání. Měli jsme dost šancí, ale jim se podařilo vyhrát. V sezoně však jsou zápasy, kdy jsme
vyhrát neměli a přesto se to povedlo. Dneska to bylo přesně opačně," prohlásil po utkání kouč Detroitu Mike Babcock.

Hašek udržel čisté konto s Torontem
Vedle Vokouna se dařilo i dalšímu gólmanovi českého týmu pro turínské olympijské hry Dominiku Haškovi. Zkušený brankář přispěl 23 zákroky k druhé výhře Ottawy nad Torontem za sebou, tentokrát 4:3. V sobotním duelu vychytal vítězství 7:0. "Myslím, že jakmile padne puk na led, jsme připraveni na to je porazit. Hrajeme prostě celých 60 minut, a když se nám to celou dobu daří, tak jsme těžko k poražení," řekl po utkání velkých rivalů kapitán Ottawy Daniel Alfredsson.

Zápas poznamenal nešťastný okamžik, když po souboji s Václavem Varaďou upadl obránce Toronta Carlo Colaiacovo hlavou na mantinel a opustil arénu na nosítkách. "Jel jsem si pro puk a on se mě snažil trefit. Když jsem ho uviděl, tak jsem přibrzdil.
Místo něho jsem tam mohl ležet já," popsal nehodu Varaďa.

Petr Nedvěd se ve Phoenixu trápil a v dosavadním průběhu sezony vstřelil pouhé dvě branky, po pátečním přestupu do Philadelphie český hráč s kanadským pasem ožil. V prvním zápase si připsal gólovou asistenci a proti Pittsburgu už skóroval. "Vždy vám pomůže, když se dostanete do nového týmu," řekl Nedvěd zámořským novinářům.

Flyers nakonec porazili Tučňáky 4:2, ale o výhře rozhodli až v posledních dvou minutách. Po akci uzdraveného Petera Forsberga vstřelil vítěznou branku Mike Knuble. Zápas s Carlinou se povedl montrealskému útočníkovi Tomáši Plekancovi, který se po návratu z farmy dvakrát trefil a na další branku nahrál. Radost z osobních statistik však kladenskému odchovanci překryla vysoká porážka 3:7, k níž dvěma asistencemi přispěl obránce František Kaberle.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!