Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Vokoun a Heatley? Prý o.k.

Sport

  11:14
TURÍN - Hromadnou bitkou skončil poslední zápas Kanady s Českem ve finále vídeňského mistrovství světa. Tomáš Vokoun vyprovokoval Danyho Heatleyho a ten mu slíbil odvetu. Ta by mohla přijít právě dnes...

Tomáš Vokoun připomněl při dramatickém závěru vídeňského finále Kanaďanu Heatleymu jeho životní tragédii. foto: Michal KamarytČTK

"Řekl jsem mu v afektu něco, co je mi moc líto a už to bohužel nemůžu vzít zpátky," prohlásil ve Vídni. Český brankář rozběsnil Heatleyho připomínkou autonehody ze září 2003, kterou zavinil právě kanadský útočník a při níž zahynul jeho kamarád a hráč z Atlanty Dan Snyder. Heatley nepodal Vokounovi po zápase ruku a odmítl i omluvu.

"Narazili jsme na sebe několikrát v olympijské vesnici. Proběhlo to bez problémů, pozdravili jsme se... Všechno je o.k.," tvrdil Vokoun včera. Nashville a Ottawa působí v rozdílných konferencích NHL. Rivalové z Vídně si proti sobě poprvé zahrají teď v Turíně. "Nenosím to v sobě celý rok, nejsem ten typ člověka. Prostě to už neřeším," prohlásil gólman národního týmu.

Urostlý Kanaďan si umí zjednat pořádek a Vokoun se jej dotkl na nejcitlivějším místě. Kvůli tragické nehodě hrozilo Heatleymu patnáctileté vězení, nakonec však vyvázl s tříletou podmínkou. Vstřebal už urážku? Nebo si bude chtít vyřídit účty přímo před televizními kamerami?

"Je lepší na takovéhle věci rychle zapomenout a nevracet se už k nim," radil mu na dálku obránce Tomáš Kaberle. Strkanice a rvačky nejsou ve vzájemných utkáních s hokejisty ze země javorového listu ničím výjimečným. Češi s tím počítají, ale nepředpokládají, že bude nutné bránit zrovna Vokouna před rozzuřeným Heatleym.

"Není jediný důvod, proč by se mělo něco takového stát," věří Kaberleho kolega z obrany Marek Židlický. "Moc ho neznám, ale myslím, že se nebude o nic snažit," doufal Kaberle.
Autoři:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...