Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Vokoun nedochytal vítězný zápas

Sport

  12:18
NASHVILLE - Tomáš Vokoun nedochytal v NHL vítězný zápas, ve kterém hokejisté Nashvillu rozdrtili 6:0 Vancouver. Kvůli naraženému zápěstí musel českého gólmana v závěrečné dvacetiminutovce nahradit Chris Mason.

Tomáš Vokoun v brance Nashvillu.

Na vysoké výhře měli podíl i další čeští hráči - obránce Marek Židlický dal jeden gól, na dva přihrál útočník Martin Erat. Vokoun zlikvidoval v prvních dvou třetinách 21 střel a už za konečného stavu přepustil během druhé přestávky své místo Masonovi.

"Tomáš dostal ránu do ruky. Měl problémy s držením hokejky. Rentgen ukázal, že to není zlomené, ale doktoři se na něho ještě podívají. V pátek budeme vědět víc," uvedl trenér Barry Trotz.

Za výhrou vykročil Nashville dvěma góly v úvodní pětiminutovce, další čtyři pak přidal v druhé třetině. Židlický se podruhé v sezoně trefil v 33. minutě, když jeho střelu z pravé strany náhradní brankář Canucks Dany Sabourin pouze lehce ztlumil a puk dojel až za čáru.

Za pouhých sedmnáct sekund inkasoval Sabourin v zápase už popáté a v brance jej nahradil Roberto Luongo. V třetím dějství se však Sabourin na led vrátil. "Chtěli jsme jejich náhradního gólmana pořádně otestovat a on zrovna neměl svůj den," prohlásil útočník Scott Hartnell, jenž vstřelil dva góly a na další přihrál. A pochválil trenéra Trotze za to, že o den dříve v utkání v Dallasu rozložil zátěž rovnoměrně na všechny hráče mužstva. "Dneska jsme díky tomu měli čerstvé nohy a spoustu energie," dodal Hartnell.

Nashville se zároveň dobře vypořádal s absencí dvou zraněných centrů Jasona Arnotta a Josefa Vašíčka. "Vždycky jste zvědaví, kdo jiný vynikne. Dnes vynikl celý tým.  A v tom je naše síla. Když podáme kolektivní výkon, zvítězíme," řekl spokojený kouč Trotz.

Zato jeho protějšek Alain Vigneault byl zklamaný. "Za tuhle porážku může celý tým dohromady. Měli jsme více pomoci našim brankářům, lépe pracovat s pukem. Nebyli jsme dostatečně dobří v žádné činnosti na ledě," uvedl Vigneault.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!