Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vondroušová si v Říme zahraje osmifinále, Siniaková na skalp bývalé světové jedničky nenavázala

Sport

  16:37
Řím - Markéta Vondroušová postoupila na tenisovém turnaji v Římě do osmifinále po výhře 6:3, 6:3 nad Arantxou Rusovou z Nizozemska a poprvé od ledna vyhrála na WTA Tour dva zápasy za sebou. Kateřina Siniaková vypadla stejně jako loni ve druhém kole s Ruskou Darjou Kasatkinovou, které podlehla 2:6, 3:6 a prohrála s ní i čtvrtý zápas v kariéře.

Markéta Vondroušová foto: Reuters

Dvanáctá nasazená Vondroušová sice porazila hráčku z kvalifikace Rusovou ve dvou setech, ale na vítězství se nadřela. Na kurtu strávila téměř dvě hodiny a v úvodu druhého setu si musela nechat pravděpodobně kvůli nevolnosti z horka během zdravotního time outu změřit tlak. Česká favoritka v zápase odvrátila 14 ze 16 brejkbolů a dopustila se osmi dvojchyb.

Markéta Vondroušová ve finále Roland Garros.
Kateřina Siniaková v semifinálovém utkání proti Petře Kvitové.

O čtvrtfinále se devatenáctá hráčka světového žebříčku Vondroušová utká s vítězkou duelu mezi turnajovou pětkou Kiki Bertensovou z Nizozemska a Slovinkou Polonou Hercogovou.

Čtyřiadvacetiletá Siniaková nenavázala na vítězství z prvního kola nad bývalou světovou jedničkou Angelique Kerberovou, jímž po pěti duelech ukončila sérii proher na WTA Tour. S o rok mladší Kasatkinovou udělala pět dvojchyb, udržela jen dvakrát své podání a hráčce z kvalifikace podlehla za 80 minut.

V minulém roce, kdy se hrálo na Foru Italicu v tradičním květnovém termínu a s diváky v hledišti, uhrála Siniaková ve stejné fázi turnaje svůj jediný set ze čtyř vzájemných duelů proti Kasatkinové.

Autor: