Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vrátí se fotbalová liga na Českou televizi?

Sport

  9:57
PRAHA - Nova už ztratila zájem vysílat zápasy fotbalové ligy. Fanoušci si tak zřejmě budou moci naladit svůj oblíbený sport na druhém programu České televize. Alespoň to tvrdí deník Sport.

Gesto Libora Doška vyjadřuje současnou situaci ve fotbalové Spartě. foto: Michal ČížekAFP

Nova, která nejvyšší domácí soutěž vysílá od roku 1994, prý nemá zájem o prodloužení smlouvy a přesun na veřejnoprávní televizi je podle listu už téměř hotovou věcí, přestože ho nikdo oficiálně nepotvrdil.

Místopředseda Českomoravského fotbalového svazu Jaroslav Vacek prohlásil, že jedná se všemi možnými zájemci. Šéfredaktor sportovní redakce České televize Otakar Černý přiznal, že liga je pro veřejnoprávní televizi lákavým zbožím a že o koupi bude uvažovat, pokud se práva objeví na trhu.

Tisková mluvčí Novy Veronika Šmítková odmítla situaci komentovat, dokud nebudou jednání ukončena. Pokud Nova neprodlouží smlouvu, může to znamenat i konec pondělních televizních dohrávek na Primě, která vysílá ligu na základě sublicence od Novy.

Nova podle Hospodářských novin platí za práva 20 milionů ročně a vedle toho poskytuje prostor pro reklamu oficiálním sponzorům ligy. Celková hodnota televizních a reklamních práv na ligu je tak odhadována přinejmenším na 80 milionů korun ročně. Když o vysílací práva nebudou televizní stanice bojovat, může být kupní cena podle odborníků výrazně nižší než dvacet milionů.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!