Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Vsetín ožil, porazil Ústí 4:1

Sport

  21:23
Vsetín - Vsetín po nedělní prohře v úvodu baráže o hokejovou extraligu ožil. Valaši vyrovnali stav série vítězstvím 4:1, ke kterému mužstvo nasměroval kapitán Roman Stantien vedoucím gólem ze třicáté vteřiny.

V dnešním utkání měli rychlejší hokejky Vsetínští.

Nejlepší tým první ligy dnes na Lapači nestačil: soupeř ho předčil nasazením i hokejovou kvalitou, již podpořil dvěma využitými přesilovkami. Série bude pokračovat ve čtvrtek a pátek na ledě severočeského klubu.  Inovovaná sestava Valachů, kterou trenéři zúžili jen na tři pětky,  začala zostra. Co se v neděli týmu nezdařilo za šedesát minut, dnes stihl za
třicet sekund: Málkovu neprůstřelnost symbolicky odčaroval kapitán Stantien, jenž z brankoviště propasíroval puk přes gólmanův beton do sítě. Vsetín byl viditelně hladovější po úspěchu. Zahajovací nápor sice přerušilo Steinerovo vyloučení, ale po něm domácí obnovili aktivní dobývání soupeřova území.

Kromě změn v sestavě Vsetínští vytáhli z taktického arzenálu ještě důraz v brankovišti, jímž brzy rozhodili i Málka. Ústecký mág dnes neměl chvilku klidu. Valaši šli za odraženými puky do brankoviště jako vosy a soupeř měl velké starosti. Málek nezřídka vztekle gestikuloval na vlastní beky, když ho nechali napospas vsetínským nájezdníkům.

Zatímco v neděli opora Severočechů uhranula protihráče výhradně skvělými reflexy, dnes s ní hrálo i štěstí. Vsetín sice v dlouhé přesilovce pět na tři soupeře sevřel, ale Rob své dělovky během několika okamžiků dvakrát vypustil do horní tyčky.  S gólem k dobru byl však extraligový outsider daleko sebevědomější. Nezviklal ho ani Pazourek, který ve 12. minutě vystrašil Hoviho nebezpečným pokusem. Když byl Vsetín v plném počtu, tak se bez ustání nutil do ofenzivy. Také nástup do druhé třetiny se nesl ve znamení domácího náporu,
ale Bauer nechal znovu vyniknout Málka. Hostům to ze zabezpečené obrany dopředu moc nešlo. A nezabraly ani přesilovky včetně sedmnácti sekund hry v pěti proti třem.

Soupeř dostal stejnou výhodu těsně po polovině zápasu na 66 sekund a tentokrát už na Hynkův výběr seslal gólovou pohromu. Ústí ani jednou puk nevyhodilo z obranného pásma a jedinou vteřinu před návratem vyloučeného Finka na led se ujala další dělovka agilního Roba.
Vsetín se dvougólovým vedením nenechal uchlácholit. Dále bušil do soupeře, kterého při stoprocentní možnosti Steinera podržel Málek. Trefu jistoty tak zaznamenal Demel, jenž v přesilovce tečoval nepřesnou Hrabalovu ránu od modré čáry. I když hosté se přes kompaktní defenzivu Valachů prosazovali jen ztuha, v podrážděném závěru rozfoukali plamen naděje. Přesilovku zužitkoval necelých pět minut před koncem Grof. Kouč Hynek pak zariskoval a
už v čase 56:10 odvolal brankáře. Druhý gól visel při závěrečném úsilí Lvů ve vzduchu, ale na téměř čtyři minuty opuštěná branka nevydržela bez újmy a patnáct sekund před koncem do ní skóroval Steiner.
Autor: