Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Sport

O lístky na MS v biatlonu je zájem, víkendové závody jsou téměř vyprodané

Zaplněné tribuny během Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě. foto: Luboš Vácha

Biatlonové mistrovství světa v Novém Městě na Moravě 2024 se může těšit na velký zájem fanoušků. Víkendové závody jsou takřka vyprodané, vstupenky ještě zbývají na všední dny. ČTK to řekl šéf Českého svazu biatlonu Jiří Hamza. Šampionát se uskuteční ve Vysočina Aréně od 7. do 18. února.
  14:25

Mistrovství světa se vrátí do Česka po jedenácti letech, naposledy se v Novém Městě na Moravě šampionát uskutečnil v roce 2013. „Víkendové závody jsou těsně před vyprodáním. Druhý víkend je úplně vyprodaný. U toho prvního jsou ještě nějaké lístky v sobotu a v neděli je úplné minimum. Přes týden jsou vstupenky volně dostupné,“ uvedl Hamza.

Zájem ho příjemně překvapil. Ceny jednodenních vstupenek na tratě a tribuny se s výjimkou VIP sektoru pohybují od 200 do 1500 korun. K dispozici jsou i různé balíčky nebo permanentky.

„Jsem mile překvapený a moc rád. I když nám zatím výsledky moc nešly, je vidět, že lidé mají biatlon rádi,“ uvedl Hamza. „Snažili jsme se vstupné nastavit rozumně, abychom lístky prodali a zároveň se tam mohli lidé podívat. Ceny tomu odpovídají a lístky nejsou nijak předražené,“ doplnil.

Areál v Novém Městě na Moravě prošel velkou rekonstrukcí. Kapacita by ale měla zůstat kolem 25 tisíc diváků. „Pořád se pohybujeme stejně, ale konec se dopočítává složitě. Je také spousta volně přístupných míst i na trati. Kapacita se nezvedla, je pořád stejná. Bavíme se kolem 25 až 27 tisíc,“ podotkl Hamza.

MS začne ve středu 7. února závodem smíšených štafet. „Tam jsou ještě lístky dostupné, ale myslím, že v kombinaci se školními dny se nám to podaří a bude každý den plno,“ dodal Hamza.

Autoři: ,

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...