Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Déšť odložil semifinále tenisového turnaje v Praze na nedělní dopoledne

Tenistka Linda Nosková ve druhém kole turnaje v Praze. foto: Radek Vebr, MAFRA

Sobotní semifinálový program tenisového turnaje WTA v Praze zrušil vytrvalý déšť. A tak museli pořadatelé duel Rumunky Jaqueline Cristianové s Japonkou Nao Hibinovou a souboj Lindy Noskové s Tamarou Korpatschová z Německa přeložit na nedělní dopoledne. Oba zápasy začnou v 10.00, odpoledne bude následovat finále dvouhry i čtyřhry.
  13:47aktualizováno  18:51

„V 18:00 bylo definitivně rozhodnuto o zrušení programu dnešního hracího dne a jeho přesunutí na neděli. S ohledem na počasí jsou obě semifinále v plánu od 10:00 souběžně na centrkurtu a kurtu číslo 1,“ uvedli v prohlášení organizátoři.

Na centrkurtu se uskuteční duel české tenistky Noskové s Korpatschovou, Cristianová s Hibinovou se představí na „jedničce“. Finálová střetnutí by měla následovat hodinu a půl po skončení obou semifinále. Čas začátku pořadatelé upřesní.

Dnešní vstupenky na semifinálový program zůstanou v platnosti. Pro finále platí lístky zakoupené k 6. srpnu. „Pokud by se celý program nestihl odehrát ani v neděli, bude se v souladu s pravidly WTA dohrávat v pondělí,“ uvedli pořadatelé.

Osmnáctiletá Nosková je v Praze v semifinále podruhé za sebou, loni v něm nestačila na krajanku a pozdější vítězku Marii Bouzkovou. V areálu Sparty může zaútočit na druhé finále v kariéře, letos v lednu hrála o titul v Adelaide.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!