Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Za prohřešky hráčů nenesu odpovědnost

Sport

  16:43
PRAHA - Trenér Petr Rada připustil svoji odpovědnost za výsledky české reprezentace, u které po dnešním jednání výkonného výboru fotbalového svazu skončil. Distancoval se však od prohřešků hráčů, které mu byly po utkání se Slovenskem také vyčítány. Už když ráno přijížděl na jednání výkonného výboru, tušil, co přijde.

Po odvolání z funkce se kouč Rada usmíval. foto: ČTK

"Mrzelo mě to, co se stane, ale věděl jsem, že s tím již nic nenadělám. Přednesl jsem něco o hodnocení sportovních výsledků, které nebyly úspěšné, ale tak už to ve světě sportu chodí. Své odpovědnosti se nemohu zříkat," řekl Rada novinářům ve spěchu, když opouštěl Strahov.

Ještě několik hodin po dohodě o svém odchodu setrval ve své kanceláři v útrobách sekretariátu fotbalového svazu. Sídlo ČMFS opouštěl padesátiletý kouč příznačně - zadním vchodem přes atletický ovál stadionu Přátelství. Z okénka služebního vozu odpověděl jen na několik dotazů čekajících novinářů, a když spatřil přibíhající televizní štáby, ze Strahova odjel.

Na reprezentaci prý navzdory hořkému konci svého angažmá nezanevře. "Vždy budu fandit českému mužstvu a na tom dnešní den nic nezmění," uvedl klidným hlasem.

S čím se naopak nemůže smířit a ztotožnit, jsou prohřešky fotbalistů. "Za mého působení nikdy žádné potíže s disciplínou nebyly a musím se distancovat od toho, co je mi podsouváno. Nebylo to v rámci srazu a s hráči, kteří na té pozápasové akci byli, si ještě zavolám a některé věci si vysvětlíme," prohlásil Rada.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!