Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Za zneuctění památky mrtvých jej čeká trest

Sport

  1:56
PRAHA - Náhradní brankář Liverpoolu Charles Itandje chyběl při úterním úchvantném zápase s Arsenalem (4:4) na lavičce svého klubu. Důvodem je suspendace šestadvacetiletého Francouze za urážlivé a nevhodné chování při ceremoniálu minulou středu na Anfield Road, kterým klub uctil dvacet let od tragické události na stadionu Hillsborough v Sheffieldu, kde našlo smrt 96 fanoušků "Reds".

Charles Itandje. foto: internet

Zatímco 45 tisíc fanoušků (včetně hráčů klubu a kouče Beníteze) se topilo minulou středu na stadionu Anfield Road ve smutku a v slzách, Itandje se vlnil do rytmu hudby s úsměvem na tváři.

VIDEO S CHOVÁNÍM ITANDJEHO ZDE:

Nadějný brankář, který kryje druhým rokem záda Pepemu Reinovi, si svým chováním nejspíše podepsal ortel nad dalším působením v klubu. Ten jej vyřadil na dva týdny z týmu, dokud jeho chování důkladně neprošetří. Fanoušci Liverpoolu již mají však jasno a brankáře podrobili ostré kritice, kterou nezmírnila ani jeho sobotní veřejná omluva.

Podle všeho se tak šestadvacetiletý Francouz svého premiérového startu za Liverpool jíž nedočká. "Reds" se Itandjeho snaží již rok neúspěšně prodat, nyní to vypadá, že jej možná bez milosti vyhodí.

Tragédie Hillsborough:
15. dubna 1989 se uskutečnilo na zastaralém stadionu v Hillsborough semifinále F.A. Cupu mezi Liverpoolem a Nottinghamem Forest. Stařičký stadion nevydržel nápor fanoušků "reds" a ty šťastnější, kteří se dostali na tribuny dříve, začal umačkávat dav za nimi. Navíc selhali pořadatelé i policie. Výsledek byl zničující - přímo na stadionu zemřelo 95 lidí, poslední následně po čtyřech letech v kómatu v nemocnici. Nejmladší obětí byl desetiletý bratranec současného kapitána Liverpoolu Stevena Gerrarda.