Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Zahradník, pirát... 'Herec': Rolinek baví fandy v KHL

Sport

  9:32
PRAHA - Už si ve slaměném klobouku zahrál zahradníka, když házel puky lopatou do branky z plného kolečka. Už si zkusil i roli piráta, když se s šavlí v ruce utkal s kapitánem Aťjušovem o truhlu s pokladem. Hokejista Tomáš Rolinek (29) se v Rusku stal bavičem KHL.

Rolinek krouží kolem branky. foto: ČTK

Těžko hádat, jaké číslo má pro své fanoušky připravené na dnešek. "Neříkám to ani svým dětem, nechávám je napnuté do poslední chvíle," usmívá se český forvard. Aby po zápase vystoupil na ledě i tentokrát, musí jeho Magnitogorsk splnit podmínku: porazit Nižněkamsk.

Opravdu mi neprozradíte, co je nachystáno nyní?
Fakt ne, tím bych porušil zásadu. Mě už lámala i rodina, ale zatím držím. Baví mě, když se mé děti na to překvapení těší.

U publika máte úspěch, co?
Můžu vám říct, že lidi už pomalu začíná zajímat víc to, co zase předvedeme po zápase, než zápas samotný. Už loni byli hrozně vděční, když jim někdo zamával. A teď, takovéhle show... Jsou unešení.

Kdo s tím nápadem přišel?
Myslím, že náš masér. Tak jsem se toho hned ujal. Záleží na náladě každého hráče, jestli se přidá. Docela jsem zíral, když šel toho piráta dělat se mnou kapitán Vitalij Aťjušov. Víte, Rusové nejsou moc zvyklí děkovat fanouškům.

Právě: neměl jste obavy, jestli se taková vystoupení chytí?
Trochu jsem se bál, co na to vedení. Jestli za to nebudou naštvaní, až potom třeba prohrajeme. Když jsem viděl majitele i manažera klubu, jak se smějí a tleskají, potěšilo mě to. Daří se nám, takže jsou teď u nás všichni v naprosté pohodě.

Možná byste se uplatnil i na hereckém pódiu.
Tím si už ze mě dělá srandu Jarda Kudrna (spoluhráč v týmu – pozn. red.). Že prý až mi v Rusku nabídnou kontrakt, tak s rolí herce.

Vzpomenete si na extraligu před třemi lety, kdy Litvínov dělal něco podobného?
Jasně. Ale tam každou show dělali ve spojitosti s jejich soupeři.

Jiří Šlégr se s postupem času přiznal, že je těžké vymýšlet stále nové nápady...
Toho se já nebojím. Náš masér určitě vždy něco vymyslí, pak mě oblékne do nějakého kostýmu a jde se na věc. Já mám spíš strach, aby se tohle nezačalo proti nám otáčet. Ale to nadšení fanoušků vás nutí vyhrávat.

Což dokazují výsledky, že?
Vždyť zatím máme jen dvě porážky, to je skvělé! Možná se nám dařilo, protože jsme odehráli dost zápasů doma. Ale stejně – proti minulým sezonám je to výborný start.

I bez vašeho nejlepšího hráče Jana Marka. Jak je teď na tom?
Honza byl už dvakrát na ledě, nohu rozhýbává. To víte, má ji zadrátovanou, tři týdny na ni nemohl šlápnout. Naštěstí přišlo šest kvalitních útočníků včetně Fjodorova. S Honzou budeme ještě silnější.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!