Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Záhrobská je zatím dvanáctá

Sport

  21:14
SESTRIERE - Česká lyžařka Šárka Záhrobská je po druhém kole dnešního kombinačního slalomu dvanáctá. V trati, kterou stavěl její otec, se posunula o tři příčky. Před zítřejším sjezdem má na nejrychlejší slalomářku Rakušanku Marlies Schildovou ztrátu 3,54 sekundy.

Šárka Záhrobská na trati

Slalomem kombinace netypicky začala proto, že na dopoledne plánovaný sjezd v San Sicariu museli organizátoři kvůli silnému větru přeložit.

Bronzová medailistka ze slalomu na loňském mistrovství světa Záhrobská byla po prvním kole patnáctá, díky jedenáctému času si polepšila. Sjezd ale není její silnou disciplínou. Podobně jsou na tom i další dvě české reprezentantky Petra Zakouřilová, které patří 21. pozice a Lucie Hrstková, která je pět míst za ní.

Záhrobská ale nebyla se svým výkonem spokojená. "I když odstartuji s tím, že to pustím, pořád jedu moc zadrženě," zlobila se na sebe. I kdy není sjezdařka, doufala, že by se mohla dostat do desítky. "Můžu přeskočit pár holek, ale taky mám za sebou holky, co jezdí sjezd líp než já," řekla závodnice.

Vedoucí závodnice Schildová, která je specialistkou na točivé disciplíny, vede o 46 setin před obhájkyní zlata ze Salt Lake City Janicou Kosteličovou. Chorvatka se dnes představila na italských olympijských tratích poprvé, protože měla zdravotní problémy, nicméně v sezoně již dokázala sjezd vyhrát. Na třetím místě je další rakouská slalomářka Kathrin Zettelová, za jejímiž zády bude útočit na zlato všestranná Švédka Anja Pärsonová. Bronzová ze středečního speciálního sjezdu ztrácí na Schildovou 84 setin.

Autor: