Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Záhrobská se dostala znovu na 'bednu'

Sport

  14:35
ZWIESEL - Šárka Záhrobská potvrdila svoji letošní slalomovou fazonu. V závodu Světového poháru v německém Zwieselu dojela spolu se Švédkou Annou Ottossonovou druhá.

Šárka Záhrobská foto: Enrico SchiaviČTK

Obě závodnice deklasovala suverénní Marlies Schildová, která zvítězila o 2,23 s.

Rakušanka slavila na německé straně Šumavy už sedmý slalomový triumf z osmi závodů
v tomto pohárovém ročníku, dvaadvacetiletá Záhrobská dnes vyrovnala své maximum v SP. V pořadí slalomu se posunula už na druhou příčku, v celkovém hodnocení se vrátila do elitní desítky.

Záhrobská ztrácela po prvním kole na devátém místě na vedoucí Schildovou 1,62 sekundy. Ve druhém kole sjela výborně spodní pasáž s klíčovým místem a v cíli průběžně vedla téměř o vteřinu. Svou jízdu mělo před sebou ještě osm soupeřek, ale porazila ji jediná - majitelka malého Křišťálového glóbu a vedoucí žena Světového poháru.

Schildová se nespokojila s jízdou na jistotu a i ve finálové části závodu dosáhla suverénně nejrychlejšího času. V cíli měla obrovský náskok téměř dvě a půl sekundy.

Záhrobská po triumfu na šampionátu ve švédském Aare navázala na letošní dvě medailová umístění ve SP. Rovněž druhá byla na začátku ledna v Kranjské Goře, krátce předtím v Záhřebu vybojovala bronz.

Na bodované příčky se ve Zwieselu prosadila i další česká reprezentantka Petra Zakouřilová, která si ve druhém kole pohoršila o pět míst na konečnou 27. pozici. Eva Kurfürstová se mezi nejlepších třicet nevešla, postup do druhého kola jí unikl o sekundu.

Sjezdařky čeká poslední závodní týden, finále SP bude hostit od středy švýcarské středisko Lenzerheide.
Autoři: ,

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...