Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Záhrobská už myslí na olympiádu: Chtěla bych medaili

Sport

  16:25
SCHLADMING - Lyžařka Šárka Záhrobská se po sedmi měsících od operace mozku bila na šampionátu v Schladmingu o nejlepší příčky ve slalomu. Osmé místo, které nakonec obsadila, hodnotí kladně: "Jsem moc spokojená, raduju se."

Šárka Záhrobská foto: ČTK

Kdyby vám někdo před půl rokem řekl, že tady takto budete stát a mluvit o osmém místě, ťukala byste si na čelo?
Před půl rokem bylo všechno velký otazník, nevěděla jsem, co a jak bude. Asi bych říkala: To by bylo krásný. A teď tady opravdu stojím a krásné to je.

Startovala jste na sedmém mistrovství světa. Bylo s ohledem na vše, čím jste prošla, jiné?
Všechna mistrovství stojí v jedné řadě a mají své místo. Na těch prvních to šlo samo, celkem jednoduše, ale pak jsem musela něco obhajovat, vracet se a to je složitější. Je to vidět na vítězce Mikaele Shiffrinové - je mladá, věří si a jde do toho po hlavě, dokázala, že je na tom výborně technicky, ale i mentálně. Startuje na svém prvním šampionátu, byla favoritku a výborně to ustála.

Pro vás ale osmé místo musí mít příchuť medaile, ne?
Je to pro mě vnitřní vítězství, ale tu medaili nemám. Byla by krásná. Uvidíme příště, chtěla bych startovat ještě na šampionátu 2015 ve Vailu.

ČTĚTE TAKÉ

Víte, že je to přesně šest let od vašeho zlatého Aare?
Jo, je to celkem daleko. Hodně věcí se od té doby změnilo včetně techniky, lyží. Ale na to zlato mám krásné vzpomínky.

Na uplynulý rok jsou jaké? Jak jste ho prožila?
Byl náročný rok, plný překvapení a úžasných zkušeností. Pro mě je důležité, že jsem si tím vším prošla a v budoucnu to určitě hodně zúročím. Ale musím říct, že už teď jsem s tou sezonou hodně, hodně spokojená.

Byla jste osmá a 1,37 sekundy od vítězky. Jste zase na dohled nejlepším?
Stoupám, zlepšuju se. V tréninku ale ještě pořád předvádím o něco lepší jízdy, než ty závodní. Ale jdeme dobrým směrem, o tom jsem přesvědčená. Teď se ještě zkusím koncentrovat na dva velmi důležité slalomy před koncem sezony, do toho budeme mít i nějaké obří slalomy a pak se hrozně těším na letní přípravu. Doufám, že ta letošní proběhne podle plánu, se vším všudy, abych byla ready na olympijskou sezonu. Olympijské hry jsou snem každého sportovce a i můj sen je získat tam opět medaili.

Co vám k ní schází teď? Fyzička?
Co se týče obřího slalomu, určitě je to fyzička. Musím absolvovat ještě dost tréninků, protože za poslední roky jsem v obřím slalomu dost polevila a trochu jsem vypadla z rytmu. Ve slalomu, když se všechno dobře sejde, když mi to sedne, nejsem od bedny tak vzdálená. Silově jsem na tom byla v závodě dobře, teď je možná potřeba získat i trochu sebedůvěry. Do dalších závodů ale máme zase čas na trénink.

Podílel se na výsledku mistrovství světa nový tým, trenér, servisman? Byla to správná volba?
Určitě, ale to jsem věděla už během jara, kdy jsme začali spolupracovat. Bohužel se v létě stalo, co se stalo, ale vypořádali jsme se s tím skvěle a já jsem moc za svůj tým vděčná, jak všechno funguje, k tomu skvělá péče lékařů a podpora přítele Tondy. To pomohlo tomu, abych tady mohla stát v takové formě, jako teď stojím.

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...