Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Záhrobský: Rád bych šanci využil

Sport

  15:16
PRAHA - Nejen Šárka Záhrobská naskočí o víkendu do nové sezony Světového poháru. Na ledovci v rakouském Söldenu se představí i její starší bratr Petr.

Petr Záhrobský, bratr slavnější Šárky, na OH 2002. foto: ČTK

"Rád bych své šance využil," řekl sedmadvacetiletý Petr Záhrobský, který se po lednovém vážném zranění Ondřeje Banka stal českou mužskou sjezdařskou jedničkou a získal tak právo startovat v závodech Světového poháru v obřím slalomu, super-G a sjezdu, v nichž může Česko nasadit jen jednoho závodníka.

V SP ještě nebodoval Nejvíce si Záhrobský věří ve sjezdu a v superobřím slalomu, v nichž se mu v minulé sezoně velmi dařilo hlavně v Evropském poháru. "Neberu to jako průlomovou sezonu. Ale na začátku budu mít dobré startovní číslo, takže mám větší šanci," povídal Petr Záhrobský. Ve Světovém poháru na rozdíl od Banka, který loni obsadil senzační třetí místo v superkombinaci v Beaver Creeku, nebo slalomářů Filipa Trejbala s Kryštofem Krýzlem ještě nebodoval. Jeho nejlepší výsledek v SP pochází z roku 2004, tehdy v Ga-Pa obsadil 38. místo v super-G. Ve stejné disciplíně skončil před rokem 40. v italské Val Gardeně.

Záhrobský ale zářil v Evropském poháru, kde se ve sjezdu v Chamonix prodral na stupně vítězů, když skončil druhý. Nyní má šanci prorazit ve Světovém poháru minimálně do doby, než se na svahy asi na začátku roku vrátí Ondřej Bank.

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...