Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Zajímavé záliby Fabia Cappela

Sport

  17:02
LONDÝN - Trenér Fabio Capello má jasno, co je jeho největším zážitkem z půlročního působení u národního týmu anglických fotbalistů.

Valerij Gergijev při zkoušce v pražské Státní opeře foto: ČTK

Není to výhra nad Švýcarskem, USA ani Trinidadem a Tobagem, ale vystoupení vídeňské filharmonie v Londýně. "Dirigoval Valerij Gergijev, který je jedním z nejlepších dirigentů na světě," řekl jednašedesátiletý kouč italskému listu Gazzetta dello Sport. "Je také velkým fotbalovým fanouškem a rychle jsme se spřátelili.

Za šest měsíců působení u anglického týmu byl tenhle únorový koncert v Barbicanu mým největším zážitkem," uvedl někdejší trenér AC Milán, Juventusu, Realu Madrid a AS Řím. Capello je také vášnivým sběratelem uměleckých děl. Jeho sbírka v hodnotě deseti milionů eur obsahuje například obrazy Marka Chagalla a je považována za jednu z nejzajímavějších v Itálii.

Není divu, že italský kouč už má za sebou několik návštěv londýnských galerií. "Byl jsem se podívat na nádhernou sbírku obrazů Antonia Tapiese v galeriích Waddington. Ty obrazy ve vás nechají hodně pěkných pocitů, stejně jako Gergijevovy koncerty," řekl Capello, který u anglické reprezentace působí od konce loňského roku, kdy po neúspěšné kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy nahradil odvolaného Steva McClarena.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!