Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Zápas Kličko vs. Haye zrušen, utká se Ukrajinec s Čagajevem?

Sport

  19:21aktualizováno  21:54
HAMBURK/PRAHA - Tak tohle je pořádný šok. Sotva si boxerský svět dělá obrázek ohledně kontroverzního zrušení zápasu Čagajev vs. Valujev o titul mistra světa těžké váhy WBA, přichází další tvrdá rána! Promotéři duelu Vladimir Kličko vs. David Haye museli zrušit zápas naplánovaný 20. června kvůli zranění britského bijce.

Provokatér Haye. foto: Lidovky.cz

"Je to šok, nemohu tomu uvěřit," nechal se dnes slyšet ukrajinský obhájce Kličko. Ano, jedna polovina ukrajinské bratrské dvojice, která vládne pevnou rukou boxerskému světu, to vystihla přesně.

Celá situace může mít svět profesionálního boxu obrovské následky. V letošním kalendářním roce totiž nebyl odboxován zatím žádný prestižní duel. Což pro zvuk supertěžké boxerské váhy není dobrá zpráva.

Navíc střet mezi Vladimírem Kličkem a Davidem Hayem měl být ten největší z největších. Velkohubý Haye totiž provokuje ukrajinské bratry již několik měsíců. Nejprve se loni nechal vyfotit, jak drží v ruce krvavou hlavu Vitalije, následně letos v dubnu přišel na tiskovou konferenci v tričku, kde má již v rukách hlavy obou bratrů.

PROVOKATÉR DAVID HAYE:

Jindy zcela chladné Ukrajince tím pořádně rozzuřil a Vladimir mu za oba sliboval tvrdou odplatu. Na tu však zatím ještě nedojde. Přitom se měl duel proměnit v jednu z největších show boxerské historie. Zápas byl totiž naplánován na fotbalový stadion Schalke a do dneška byla prodána většina z 57 tisíc vstupenek.

Vladimír Kličko a David Haye.

Situace se ještě dá zachránít. Kličko se na obhajobu pásů IBF a WBO pečlivě připravoval pět týdnů v tréninkovém centru v Rakousku a není vyloučené, že by se v termínu mohl střetnout s jedním z dvojice Nikolaj Valujev, Ruslan Čagajev, jejichž duel se zrušil tuto sobotu - více ZDE! 

A Uzbek se zápasem souhlasí. "Jasně že chci boxovat. Pokud mi pan Kohl (hamburský promotér) zavolá, já jsem připraven," řekl dnes Čagajev. Kličko by se podle svého promotéra případně nechal i očkovat.

Vladimir Kličko naposledy boxoval 13. prosince 2008, kdy smetl Američana Rahmana k.o. v sedmém kole. Haye má sice v profiringu bilanci 22 výher/1 porážka, ovšem v těžké váze debutoval teprve loni 15. listopadu, kdy v Londýně také k.o. porazil Monte Barretta. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!