Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Zápas v Liberci bude šetřit policie

Sport

  22:36
PRAHA - Disciplinární komise fotbalového svazu hodlá prošetřit podezření naznačující snahu ovlivnit utkání 30. kola první ligy mezi Libercem a Mladou Boleslaví. Podala proto podnět státnímu zastupitelství v Ústí nad Labem, aby zjistilo, zda nebyl spáchán trestný čin.

Fotbalisté Liberce oslavují titul. foto: Petrášek Radek ČTK

Současně si předvolala liberecké hráče Tomáše Zápotočného a Martina Abraháma, kteří pokus o ovlivnění naznačili v médiích. Řekl to dnes předseda disciplinární komise Alexander Károlyi.

Komise tak reagovala na výroky, z nichž vyplývalo, že Abraháma před zápasem kontaktoval někdo prostřednictvím telefonu s nabídkou ovlivnit důležitý duel. V utkání šlo o druhé místo v konečném pořadí, zaručující účast v předkole Ligy mistrů.

O podivném telefonátu informovaly v úterý například Lidové noviny a deník Sport. "Martin v kabině nadhodil, že mu někdo z Boleslavi volal s tím, že když zápas vypustíme, nebudeme litovat. Martin je okamžitě odmítl," řekl Sportu liberecký kapitán Zápotočný. Abrahám se k případu odmítá vyjádřit.

Zápas vyhrála Mladá Boleslav 3:2 díky brance, kterou v nastaveném čase vstřelil útočník Marek Kulič. Domácím v utkání už o nic nešlo, mistrovský titul si vybojovali již dříve. Hosté díky výhře skončili na kýžené druhé příčce.

Mladá Boleslav se proti jakýmkoli dohadům v pondělí ohradila. "Jakékoliv spekulace zpochybňující poctivé sportovní soutěžení poškozují kvalitní práci hráčů i tisíců příznivců mladoboleslavského fotbalu. V této souvislosti klub zvažuje, že bude bránit svoji čest a práva soudní cestou," uvedl klub v prohlášení.

Autor: