Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Zápasník Švec bude bojovat o bronz

Sport

  8:27
PEKING - Jediný český zápasník na olympijských hrách v Pekingu Marek Švec bude bojovat o bronz. V řeckořímském stylu do 96 kg dnes pětatřicetiletý český reprezentant porazil nejprve Bulhara Kalojana Dinčeva a ve čtvrtfinále pak i úřadujícího mistra světa a stříbrného medailistu z Atén Ramaze Nozadzeho z Gruzie. První porážku utrpěl v semifinále, kde ho před limitem zdolal evropský šampion Aslanbek Chuštov z Ruska.

Švec ve svém úvodním zápase. foto: ČTK

Chuštov ukončil zápas hned v prvním kole, v němž Švece přehodil na záda. Český reprezentant, který měl před hrami potíže s ramenem a naraženým žebrem, se v boji o bronz utká v 11:40 se soupeřem z oprav.

Ve čtvrtfinále zvítězil Švec nad favorizovaným Nozadzem 4:3 na body. Výhru si zajistil dvě sekundy před koncem výpadem, jímž soupeře vytlačil z ringu.

V prvním kole měl Švec volný los, ve svém prvním zápase pak porazil Dinčeva 6:5 na body. "Začal výborně, v prvním kole jasně vedl, ale pak udělal chybu, nechal se přetočit," zhodnotil výkon svého svěřence kouč Ervín Varga. "Ve třetím kole nedotáhl jednu akci, ale naštěstí to sekundu před koncem zachránil, když dostal bod," uvedl Varga.

Švec tak při celkové remíze vyhrál díky vyššímu vedení v prvním kole. Po utkání byl hodně unavený a okamžitě šel za masérem a fyzioterapeutem, aby před dalším duelem co nejvíce zregeneroval. "Byl to hodně těžký zápas," podotkl Varga.

Dosavadním olympijským maximem jediného českého zápasníka na letošních hrách bylo osmé místo z Atlanty 1996. Předloni na MS v Číně získal Švec stříbrnou medaili.

Autor:

Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?
Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?

Zuzana Bergrová, bývalá vrcholová sportovkyně, si pro svého syna doběhla do spermobanky. O životě single mámy píše úspěšný blog „Plody dna: Příběhy...