Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Plochodrážní Zlatou přilbu vyhrál Holder, Franc skončil osmý

Sport

  17:15
PARDUBICE/PRAHA - Mistr světa z roku 2012 Chris Holder z Austrálie vyhrál Zlatou přilbu, tradiční plochodrážní závod v Pardubicích. Druhý ve finále skončil další stálý jezdec seriálu Grand Prix Švéd Fredrik Lindgren, třetí dojel Chorvat Jurica Pavlič. Nejlepší z Čechů Josef Franc byl druhý ve finále B a je klasifikován na konečném osmém místě.

Momentka ze závodu Zlatá přilba. foto: MAFRA - Radek Kalhous

Na startu nebyl obhájce prvenství Darcy Ward, legendární trofej ale po Holderově vítězství opět poputuje do Austrálie. Do Pardubic nepřijel nakonec ani původně avizovaný vítěz závodu z roku 2011 Rune Holta z Polska.

Dán Hans Andersen, který Zlatou přilbu vyhrál v roce 2008, vypadl v semifinále a skončil po jasném vítězství ve finále B nakonec sedmý. Pro stálého jezdce seriálu Grand Prix Brita Chrise Harrise bylo rovněž konečnou semifinále, za své poslední jízdy odstoupil.

Franc ve vylučovacích jízdách nasbíral devět bodů za první a druhé místo, ve čtvrtfinále mu k postupu stačily první a třetí pozice. Čtyři body v semifinálové skupině ale už byly málo. Ve čtvrtfinále skončily šance dalších českých jezdců Tomáše Suchánka, Hynka Štichauera, Václava Milíka a Eduarda Krčmáře.

Dryml byl nasazen přímo do čtvrtfinále a po vítězství v první jízdě a druhém místu ve třetí rozjížďce hladce postoupil do semifinále. Tam se mu ale už tolik nevedlo.

Nejprve přijel předposlední, pak nezabodoval a do třetí jízdy už nenastoupil. Okamžitě totiž zamířil na letiště, kde byl připravený vrtulník na jeho přesun k večernímu závodu polské ligy v Ostrowě. Finále B se tak na Svítkově jelo jen ve čtyřech.

Zlatá přilba, mezinárodní závod na ploché dráze v Pardubicích

Finále: 1. Holder (Austr.), 2. Lindgren (Švéd.), 3. Pavlič (Chorv.), 4. Miedziňski, 5. Walasek (oba Pol.), 6. Aspgren (Švéd.).

Finále B: 1. Andersen (Dán.), 2. Franc (ČR), 3. Lahti (Fin.), ...A. Dryml (ČR) nenastoupil.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...