Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Krejčíková se Siniakovou si semifinále Turnaje mistryň nezahrají, nevyužily sedm setbolů

Sport

  9:00aktualizováno  10:52
Šen-čen - Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou prohrály přímý souboj o postup do semifinále čtyřhry na Turnaji mistryň v Šen-čenu.

Kateřině Siniakové (vlevo) a Barboře Krejčíkové se nepodařilo postoupit do semifinále Turnaje mistryň. foto: Profimedia.cz

Loni české tenistky při společné premiéře na závěrečné akci sezony došly v Singapuru až do finále, dnes podlehly australsko-čínské dvojici Samantha Stosurová, Čang Šuaj 3:6, 6:7 a skončily ve skupině třetí.

Rozhodující utkání Fialové skupiny jsme sledovali v online reportáži.

Online reportáž si přečtěte ZDE

V minulé sezoně Siniaková s Krejčíkovou vyhrály grandslamy Roland Garros i Wimbledon a byly světovými jedničkami. 

Letos tak oslnivý rok neprožily, ale navzdory zranění Krejčíkové z US Open se na Turnaj mistryň kvalifikovaly. 

Deblové vítězky turnajů v Torontu a Linci dnes měly šanci zápas prodloužit do super-tiebreaku, jenže zahodily sedm setbolů.

Stosurová s Čang Šuaj získaly díky třem brejkům první set, ale ve druhém Češky vedly už 5:1. Náskok však ztratily a nedoplnily ve Fialové skupině už jisté postupující Barboru Strýcovou s tchaj-wanskou spoluhráčkou Sie Šu-wej.

„Určitě jsem nehrála to, co jsem chtěla, vůbec mi to nešlo. Hodně jsem chybovala, i v tie-breaku. Neměla jsem žádný rytmus, servis nic moc,“ řekla Siniaková pro iDnes.cz a Radiožurnál.

Krejčíková připomněla, že byla zraněná téměř polovinu sezony a nevěděla, zda se dá na její závěr dohromady. 

Na grandslamu v Paříži onemocněla a pak přišly patálie s nohou. US Open proto musela oželet. Konec v Šen-čenu byl bolestný i pro ni.

„Dneska jsme se tam nesešly. Ony taky dělaly chyby, ale my je bohužel dělaly dřív. Vedly jsme úplně jasně, prohrály jsme no-ady (rozhodující míče za stavu 40:40), které by se asi prohrávat neměly,“ hodnotila.

Čtyřhra - Fialová skupina:

Stosurová, Čang Šuaj (7-Austr./Čína) - Krejčíková, Siniaková (6-ČR) 6:3, 7:6 (9:7).

Tabulka:

1.Strýcová, Sie Šu-wej2204:22
2.Stosurová, Čang Šuaj3215:32
3.Krejčíková, Siniaková3123:41
4.Dabrowská, Sü I-fan2021:40
Autoři: ,

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...