Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Zlatá liga se přesouvá do Říma

Sport

  10:09
ŘÍM - Pětice atletů bude dnes večer bojovat o šanci udržet si právo na podíl z milionového jackpotu Zlaté ligy. Její třetí díl hostí Řím a na startu budou také dva čeští reprezentanti. Výškařka Iva Straková chce zúročit dobrou formu z posledních týdnů, dálkař Roman Novotný se bude už poněkolikáté pokoušet splnit limit na olympijské hry, který má hodnotu 805 centimetrů.

V Říme se představí i Powell. foto: ČTK

 Závodník pražské Dukly letos skočil o čtyři centimetry méně.


Mezi pěti atlety, kteří vyhráli oba předchozí závody Zlaté ligy, je
devatenáctiletá Keňanka Pamela Jelimová v běhu na 800 metrů, Američan Bershawn Jackson na 400 metrů překážek, krátkým překážkám dominovala dvakrát za sebou Josephine Onyiaová ze Španělska, přemožitele nenašel ani dálkař Husajn Sabí ze Saúdské Arábie a dvakrát vyhrála také chorvatská výškařka Blanka Vlašičová.

Ta je považována za největší adeptku na výhru ve všech mítincích prestižního seriálu mezinárodní federace IAAF. Na startu v Římě bude mimo jiné i jamajský sprinter Asafa Powell, jenž letos přišel o světový rekord na stovce. Na čtvrtce se opět střetnou Američané Jeremy Wariner a LaShawn Merritt, který už několikrát svého slavnějšího soupeře porazil. Poběží také amputacemi obou končetin postižený Jihoafričan Oscar Pistorius.

Autor: