Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Famózní Kvitová slaví třicátý titul. V Miami zdolala Rybakinovou

Sport

  23:14
Skvělou formu, bojovné srdce a psychickou pohodu Petra Kvitová naplno využila na turnaji v Miami. Česká tenistka ve finále porazila kazašskou soupeřku Jelenu Rybakinovou 7:6 (16:14), 6:2 a získala svůj třicátý titul.

Na cestě k jubilejnímu triumfu se třiatřicetiletá Kvitová musela vyrovnat s nahuštěným programem a hlavně s o deset let mladší protivnicí, která v posledních týdnech předvádí mimořádné výkony.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová se vrátí díky triumfu ve světovém žebříčku do první desítky. Rybakinová nevyužila šanci získat po Indian Wells takzvaný Sunshine Double a zůstane sedmá. S Kvitovou prohrála i druhý letošní duel, v lednu nestačila na českou tenistku také na turnaji v Adelaide.

Kvitová postoupila do finále v Miami jako třetí nejstarší hráčka v historii po Chris Evertové a Sereně Williamsové. V rozhodujícím duelu akce kategorie WTA 1000 byla potřinácté, v Miami však ve finále debutovala. Utkání sledoval z hlediště i bývalý boxerský šampion Mike Tyson.

VYPLNĚNÉ PROROCTVÍ. Fanynky Petry Kvitové při finále turnaje v Miami.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka měla první set dobře rozehraný. V úvodní hře sice nevyužila dva brejkboly, nadále se ale opírala o kvalitní servis a v deváté hře se jí už podařilo na třetí pokus získat brejk. Za stavu 5:4 však set nedopodávala.

V dramatickém tie-breaku Kvitová odvrátila pět setbolů a za stavu 14:14 si vypracovala minibrejk při vlastním servisu. Využila ho a ujala se po 66 minutách vedení. Rybakinová prohrála první z osmi letošních zkrácených her a v úvodním setu jí nepomohlo ani deset es.

Petra Kvitová ve finálovém zápase turnaje v Miami.

Kvitová těžila z psychické výhody i v úvodu druhého setu a díky brzkému brejku utekla na 3:0. Rybakinová sice ještě uhrála dva gamy, zkušená Češka však zůstávala při servisu stoprocentní a za stavu 5:2 si vypracovala první mečbol.

Po úderu do autu moskevské rodačky mohla Kvitová už jen zvednout zvednout ruce a chytit se nevěřícně za hlavu. Ve 33 letech a 25 dnech se stala po Serně Williamsové druhou nejstarší vítězkou turnaje v Miami, první českou a převzala trofej, kterou vyrobila firma Lasvit z Nového Boru.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Zahradník/údržbář budov

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha