Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Zranění Roman Šebrleho: Fotogalerie

Sport

  16:26
PRAHA - Olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle, kterého včera zranil oštěp při tréninku v jihoafrickém Potchefstroomu, je v pořádku a zranění se hojí. Podle svých slov měl velké štěstí a smrti unikl o pouhých 20 centimetrů.

Roman Šebrle - zranění foto: Fotografie poskytl oborový vyhledávač Romana Šebrleho, více najdete na WWW.FITLINK.CZ

Hrozivě vyhlížející nehoda se obešla bez vážnějších následků. Šebrleho trefil přímo do pravého ramene oštěp z ruky domácí vrhačky a atletovy kamarádky Sunet, rána si vyžádala jedenáct stehů. "Unikl jsem smrti o pouhých 20 centimetrů," napsal Šebrle. Deset centimetrů vlevo jsou plíce a dvacet centimetrů vedle krk. Oštěp nakonec pronikl 12 centimetrů hluboko mezi kůži a sval a nic nepoškodil.

"Rána se hojí výborně a já cítím již jen lehkého 'koňara' na ramenním svalu, který mě ale v ničem nelimituje. Zítra začínám trénovat naplno," prohlásil Šebrle. Atlet je v kontaktu s českými doktory Pavlem Kolářem a Petrem Sikorou, podle nichž se v příštích dvou dnech uvidí, jestli se do rány nedostala infekce.

Ke zranění došlo v sobotu ráno při tréninku. Šebrle byl podle svých slov tak soustředěný, že zapomněl na házejí oštěpařky. Ušel sotva patnáct metrů a ozval se křik. Než Šebrle zareagoval, přišla rána. "Netušil jsem, co se stalo," uvedl. Pohled na rameno a v něm zapíchnutý oštěp u něj vyvolal šok. "Tak jsem ho vytrhl," řekl Šebrle. Z rány se začala valit krev. "Přikryl jsem ji rukou a říkal trenérovi, ať volá záchranku," uvedl desetibojař. Ránu mu vydezinfikoval a zavázal přítomný polský lékař. "V té chvíli vypadalo, že mám po halové sezóně a kdoví, co ještě," přiznal Šebrle obavy.

Autor: