Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Yaya a Kolo Touréové po smrti bratra tým neopustí a porvou se o postup

Sport

  17:36
SAO PAULO/PRAHA - Fotbalisté Pobřeží slonoviny do rozhodujícího zápasu o postup do osmifinále mistrovství světa proti Řecku půjdou i s Yayou i Kolo Toureovými. Oba bratři se rozhodli v Brazílii zůstat navzdory tomu, že jim v Anglii zemřel sourozenec.

Yaya Toure (vpravo) i jeho bratr Kolo zůstanou i po tragické zprávě na mistrovství světa. foto: ČTK/AP

Osmadvacetiletý Ibrahim Touré, nejmladší ze tří bratrů, zemřel ve čtvrtek v nemocnici v Manchesteru po krátké těžké nemoci. O jeho smrti se reprezentanti dozvěděli jen pár hodin po porážce s Kolumbií (1:2).

Kolumbijci utěšují po prohře Yaya Tourého. To ještě netušil, že ho za pár hodin čeká mnohem horší zpráva...

Od té doby se rozhodovali, jestli z dějiště světového šampionátu odletí do Anglie k rodině. "Kolo i Yaya se rozhodli, že zůstanou s týmem. Z Brazílie neodletí," sdělil nyní mluvčí reprezentace Pobřeží slonoviny.

Ibrahim Touré byl také profesionálním fotbalistou, do národního mužstva se však nikdy nedostal. Naposled nastupoval v Libanonu za klub Al Safa, v Anglii se léčil z rakoviny. Zákeřné nemoci však podlehl.

Rodině vyjádřili upřímnou soustrast i nejvyšší představitelé Mezinárodní fotbalové federace FIFA.

Pobřeží slonoviny v úterý 24. června ve Fortaleze nastoupí proti Řecku. Výhra zajistí postup ze skupiny C, za určitých okolností může africkému týmu stačit i remíza.

Autor: