No přece proto, aby mohla okrádat, jiný zájem mít ani nemůže. Na půllitru je ryska, a tedy každý puntičkářský pivař pouhým pohledem pozná, že jej výčepní ošidil. Vykukové ale mají fintu, čepují jen 0,47 litru a nikdo s nimi nehne.
ČTĚTE TAKÉ: |
Je to v pořádku z hlediska práva a obchodní inspekce je bezmocná. Informovaný zákazník může jít jinam, v Praze je konkurentů dost. Jenže co turisté, kteří si v průvodcích přečetli, že pijeme pivo po půllitrech?
Pomyslí si něco o pasti na turisty a příště nepřijedou, v lepším případě půjdou jinam. Jediný, kdo s „inovátory“ může něco dělat, je pivovar, pro něj je hospoda vizitkou. I kdyby se při vaření piva všichni přetrhli, může špatně ošetřený nápoj či drzá a nekompetentní obsluha veškerou jejich práci zničit. Jaký je rozdíl mezi zchytralým hospodským a nepoctivým přímým prodejcem? Jen suma, o kterou zbohatne.