Diskuze
V Česku jsou 4,5 tuny problematického drůbežího, v němž může být salmonela. Dostalo se do škol i restaurací
Děkujeme za pochopení.
Naštěstí v české kuchyni vládne ,,papinův" hrníček a tak není třeba mít obavy.Horší je to tam,kde se baští všechno polosyrové a nedovařené.(al dente)
T. Pak
Hmm no naposledy DTest testoval maso a v balĂÄŤcĂch kuĹTMecĂho masa z Agrofertu byla salmonela ve dvou ze tĹTMĂ...
NavĂc tu je šĂĹTMena leĹľ. Evropská komise neĹTMekla, Ĺľe ÄŚR má pĹTMestat s kontrolami, ale, Ĺľe kontroly má dle legislativy platit ÄŚR, zatĂm k tomu nutĂ dovozce ale jen u potravin z Polska.
A dovÄ›tek na závÄ›r. Pokud chcete bezpeÄŤnĂ© potraviny, kupujte maso z Polska. Ĺ ̋ádnĂ© jinĂ© nenĂ tak bedlivÄ› stĹTMeĹľenĂ©....
T. Pak
Hmm no naposledy DTest testoval maso a v balíčcích kuřecího masa z Agrofertu byla salmonela ve dvou ze tří...
Navíc tu je šířena lež. Evropská komise neřekla, že ČR má přestat s kontrolami, ale, že kontroly má dle legislativy platit ČR, zatím k tomu nutí dovozce ale jen u potravin z Polska.
A dovětek na závěr. Pokud chcete bezpečné potraviny, kupujte maso z Polska. Žádné jiné není tak bedlivě střežené....
L. Novák 475
Přesně tak! Kaufland teď prodával chlazená kuřata bez drobů (dodaná v PE pytlích v kartonech, prodej přes pult na váhu za 35,- Kč/kg) a stála na ně fronta s pár minutami čekání. Byla dovezena z Polska a jejich kvalita je lepší, než u mrazených stehenních špalků za vyšší cenu (40,- Kč/kg) dovážených stejnou firmou z Německa.
A to je právě to, co mafiánovi Tomanovi a velkopodnikatelům v potravinářství vadí. Kvalita a nízká cena. Systematicky vedou proti polským potravinám dehonestující kampaň...
Říká se, že na každou svini už se v pekle vaří v kotli voda. :-) V české vládě už trhají lístky do pořadníku... :-P
L. Novák 475
Salmonela nemá polskou národnost. Je ve všech chovech, všude s ní bojují. I v Česku. Jenom se o tom nepíše. Kampaň proti Polsku je cílená, bolševik Toman je majitelem velkých podniků v zemědělství, zneužívá ministerské funkce k likvidaci konkurence z Polska. Už byl přistižen při lži a musel odvolávat...
P. Bárta 150
V Praze byla odhalena nelegalni bourarna, coz je neskonale vetsi problem, nez straseni salmonelou. Nasel jste nekdo v nejakem ceskem tisku informaci o tom, co tam zpracovali BEZ TESTOVANI a kde to skoncilo? A co nam o tom rekne potravinarska inspekce? ANI SLOVO. Neni to polsky.
když vezmete do labiny jakýkoliv kousek syrového masa tak se v ním vždy nějaká bakterie najde.Ještě se nikdo z polského masa ani nepodělal a tolik humbuku kolem něj.Přjde brzy doba svět se rychle přelidňuje a budeme žrát i špinavé červy a polské maso s nostalgií vzpomínat.
Uplnej Vypatlanec
takze to je jako v poradku, ze to sem polaci vozej ty troubo ?!
Stejnej tyjátr jako s BSE a hovězím kdysi. Do konce roku 2018 ani zmínka o něčem podobném a najednou válečný ryk hygienických Apačů. Dopřejte jim sluchu, dejte jim moc a zakážou vám doma si vařit s tím, že vymyslí povinné bio-žrádelny s mikrotenovými rukavicemi a příbory na jedno použití! Kterýpak poslanec si zase mastí kapsu blokováním polských potravin? A kdopak je nám dodá za Poláky? Určitě už jsou návrhy na stole, že? Frantící? Němci? Jasně že Němci, kdo jiný...
Kupoval jsem polská stehna mražená po 10. kilech a nebyl problém. Před cca půl rokem jsem je koupil a něco při úpravě cítím. Nevím co to je, možná něco z krmiva ap. Tedy doufám ::)) Kupuju již jen s původem v ČR. A nepotřbuju na to ani hygieniky a SVS. Vastčím si s nosem.
Vodjakživa se maso vařilo/peklo. Pořádně!
Každej študent potravinářky Vám řekne, že -netyfusovou salmonelu- najde všude. Samozřejmě televizáci neusilují o informovanost, politici už vůbec .......
Tak vykulte očička na obrazovku, jezte kuřecí kůžičky syrové jako suši ....... a na záchodě řešte salmonelu.
Tak já onehdy dostal v hospodě plněnou kuřecí kapsu, která uvnitř byla krvavá. Ne všichni v hospodách a vývařovnách, kde to jaksi přednostně končí vědí oč jde.
J. Novák 835
Vážení spoluobčané, potomci českých králů, proč kupujete ten polský hnus. Kde je česká hrdost? Proč nepodporuje české zemědělce a české řezníky? Tím nemyslím Babisuv separat, ale poctivě české živnostníky. Potom bychom tohle nemuseli řešit
Vykašlete se na Babiše, já si koupím. Rovněž zelí od Kolína. Pokud by nebylo Babiše, tak dalších 15% jídla dovážíme z Itálie/Polska.
Jinak souhlas.