Diskuze
Polovina vepřového z dovozu je nekvalitní
Děkujeme za pochopení.
pork
už je to tady
Vepřové maso je pro nás muslimy to největší "svinstvo", vy křesťani umatlaný.
Mistr Jan Hus
Zlaté komunistické uzeniny! A ne kapitalistický hnus!
Všechno se ošulí, na všem se šetří a pak to tady tak vypadá.
harry
Re: Zlaté komunistické uzeniny! A ne kapitalistický hnus!
Vážený pane Mistře Jene,asi máte krátkou paměť.měkkých salámů byly 2 druhy,polosuchých a suchých 3 druhy.Kvalitní párky jste dostal jen pod pultema nebo musel mít známého řezníka a nebo si vystát frontu.Je pravda,že uzeninám neprospělo zrušení státních norem.Kvalitní a tedy dražší uzeniny se nevyrábí z odpadu a drůbežího separátu.Nikdo Vás přece nenutí ten kapitalistický hnus kupovat a jíst.Pokud chcete kvalitní zboží,tak je ho všude dostatek.
Alfons
A to kdyby jste videli
předsametový šunkový salám! Žádná sračka, ale kusy masa. Tak se trpělo před sametem. Na západě nepotřebují kafilerky, protože všechno co tam patří odvezou k nám.
Emil
KVALITNI CESKE VEPRONE ???
Kvalitnejsi Ceske maso nikdo nechce, protoze pulka naroda uz z nej ma rakovinu konecniku, krom toho se neda rozvejkat a je drahy. Podekujme Luxovi a dalsim hovadum, ze se po revoluci u nas vyrabi stejne svistvo jako pred revoluci.
apagenius
Obávám se, že je to jen špička ledovce...
...od roku 1990 se snaží jistá vrstva zaprodaného politického odpadu zničit zdejší zemědělství - začínali bojem proti družstvům ( jakkoliv byla založena špatným způsobem), rozbíjením tradičních výrob ( mléko, maso, chmel, cukrovka) a konečně rozprodejem a ničením struktury zpracovatelského průmyslu! Výsledek: dovážíme cukr, maso, mléčné výrobky, brambory a pod. v kvalitě, trapně zaostávající za původní! No, snad brambory byly trochu za Evropou...
ateista
škoda
Škoda, že to nejkvalitněší maso je u nás stále chráněno imunitou a nelze jej vyvézt.
alfabet
Česká chamtivost
Češi svou chamtivostí po levných produktech umožňují vyrábět a prodávat ta svinstva, o kterých dnes mluví pan Veleba. Ale ruku na srdce - to je nová situace? Svůj podíl má určitě také legislativa, která nenařizuje uvádět čitelně složení těch jednotlivých produktů. A osvěta? Ta u nás není téměř žádná. Nepochybuji o tom, že nárůst rakoviny tlustého střeva je přímým důsledkem. (Pro obrázek české povahy: Dnes měli v Tescu rohlíky za 90 haléřů - lidé je kupovali na košíky! Pominu-li jejich kvalitu, co s nimi budou dělat?)
Medák
Re: Česká chamtivost
Narvou to do mrazáků a budou měsíc jíst :-(
Cizinec Nenasinec
Pohled cizinca
S pohledu cizince, Cesi se velmi nekvalitne stravuji. Ze statu kde jsem zil nebo travil trochu vic casu, jedine ve Spojenem kralovstvi tak velke procento obyvatelstvi jedi apsolutne smeti, s tim ze tam, na rozidl od Ceska kde dobre ji mozna 5% obyvatelstvi, taky pomerne velke procento naopak hodne dava baha co ji a jsou k dispozici spickove jidlo ze vsech koutu sveta a spickove restaurace.. Spekacky, toceny salam, vlasak, bucek, bily rohliky, knedliky, tucny omacky, to je vsechno smrt na spatky, a mne opravdu neni jasne proc to zdejsi lide porad delaji, protoze driv byli relativne chudy ale ted ani tuto vymluvou nemaji, pokud ta chudoba nezustala ve hlave (je to pouze vymluva, protoze se urcite taky lze stravovat levne a relativne zdrave). Osobne myslim ze, kdyby Cesi nebyly tak sportovni narod, davno by vymrely kvuli velmi spatnemu jidle. A pan Veleba je, sice, jeden osobne velmi sympaticky clovek, ale taky lobbysta ktery se snazi prospet lokalnim zemedelcum a tak jeho "analize" a zejmena zavery samozreme je treba vzit cum grano salis, i kdyz je jiste castecne pravdiva.
arogant
S jakými surovinami pracuje
snad rozhoduje sám výrobce. Na rakovině střev je podepsána tradiční stravovací zvyklost v Čechách. Ta tu byla společně s podstatně kratším průměrným věkem občanů i v době kdy tu byl monopolo českých surovin.Pan Veleba je demagog podsouvající zcela neobjektivní závěry spolehajíc na tradiční českou xenofobii.O to horší že ČR sama je typický exportní ekonomika. Co kdyby se takhle chovali všichni. Kdyby u nás rostly banány tak jsou určitě také nejlepší.
Lojza
Re: S jakými surovinami pracuje
Je to tak. Nemluvě o té "druhé polovině".
Jenom bych podotkl, že i v dobách, kdy jsme se zdravě stravovali kvalitními českými prasaty, jsme žrali v konzervách, salámech, párkách a podobných poživatinách vepřové z Číny. Bylo dováženo zmrazené. Tady se z toho patlaly všelijaký ty jedovatosti. Pouze ten bůček, kterej nikdo nechtěl a byl v rámci budování světlých zítřků přibalován k hovězímu, byl czechische.