Diskuze
Kde a proč čepují 0,47? Děláme to kvůli inspekci, brání se podniky
Děkujeme za pochopení.
inspekce
A co zrušit inspekci a nechat to na zákazníkovi?To by se ušetřilo státních peněz.
U nás nic "nejde"
Budovat dálnice levně, zatočit se zlodějskými taxikáři a "šmejdy" a teď najednou ani "nejde" natočit půllitr plzně...:-DDD zajímavé, ještě nedávno to šlo. Pokud to páni výčepní nezvládají, mohu je osobně proškolit v mém Pivním klubu 300, kde se hostu tohle NIKDY nestane ani s daleko živějším pivem, než je europlznička...:-P
Hospodské génie nikdy nenapadlo
čepovat přes míru a zvednout cenu o korunu?! Asi by je vyloučili ze stavu protože každý hospodský musí zákazníka okrást??? To je neuvěřitelné co za nesmysly si vymyslí, ale poctivá míra u nich jako řešení vůbec neexistuje, co???
D. Stirský
Já, dávno již tomu (30 let), výčepáka dělal. Na jeden zátah
jsem pivo natočit neuměl. Záleželo na pěně, na tom, zda jsem točil z plného tanku nebo z poloprázdného... Protože jsme byli dva a pracovali jsme na směny, "předávali" jsme si stavy. Je to docela těžká práce: stát 12 hodi n na nohou, oběd v rychlosti, k tomu občas zaskočit za pokladní...
Prectu si prvni vetu ...
"Některé pražské podniky přišly se pokutám od České obchodní inspekce brání čepováním "podmíráku" ... a uz nemam ani naladu cist dal. Ctete vubec po sobe ty clanky, vy radobynovinari?!
Re: Prectu si vetu ...
Prectu si vasi vetu a chce se mi blejt - o háčkách a čárkách jste neslyšel, rádobykomentátore?
Také to mohli řešit
půllitry s vyšším obsahem, ale ryska by zůstala na 0,5 L I té pěny by se tam vešlo víc.. Kdekdo si nechává dělat půllitry na míru....Inu, to se pak už tolik nevydělá....
Takže
oni vědí, že když takhle natočí pivo, má pod míru. A nedokážou ho natočit tak, aby mělo správnou míru? Vědí kde je problém a neporadí si s tím? Profíci v okrádání zákazníků každým coulem!
D. Stirský
No, zní to logicky. Ale ještě se mně
nikdy nestalo, že bych (je-li to obtížné strefit se na 0,5 l) třeba dostal o 1 cm více:-)
Re: No, zní to logicky. Ale ještě se mně
...předběhl ste mě. Přesně! Proč pak nečepovat 0.47 - 0.53? V Austrálii se čepuje pivo na jeden zátah až je po míru, co přeteče to nikdo neřeší. Ale pěna je samozřejmě chabá.