Diskuze
Cider po Česku. Býval to běžný nápoj širokých vrstev, časem ho vytlačilo pivo
Má nazlátlou barvu, jemně perlí na jazyku a během posledních pár let česko doslova zaplavil. Cider čili jabčák nebo burčák si pro sebe kdysi vyráběl snad každý sedlák, dnes se k jeho výrobě češi opět vracejí. Jak se dělá a v čem se podobá vínu?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
A. Alda
19. 5. 2017 13:42
Pamatuji z dětství, že jabčák bylo obvyklé pití strýců. Pivo bylo zřídkakdy a to ještě jen sedmička, desítka byla na neděli. Obvykle pili jabčák. Je to už ale strašidelně dávno.
0
0
možnosti
Š. Krastovski
19. 5. 2017 9:37
No a v českých havlo-demokratických nápravných zařízeních se také vyrábí :-)
0
0
možnosti