130 let

Diskuze

Cider po Česku. Býval to běžný nápoj širokých vrstev, časem ho vytlačilo pivo

Má nazlátlou barvu, jemně perlí na jazyku a během posledních pár let česko doslova zaplavil. Cider čili jabčák nebo burčák si pro sebe kdysi vyráběl snad každý sedlák, dnes se k jeho výrobě češi opět vracejí. Jak se dělá a v čem se podobá vínu?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

A. Alda

19. 5. 2017 13:42

Pamatuji z dětství, že jabčák bylo obvyklé pití strýců. Pivo bylo zřídkakdy a to ještě jen sedmička, desítka byla na neděli. Obvykle pili jabčák. Je to už ale strašidelně dávno.

0 0
možnosti
ŠK

Š. Krastovski

19. 5. 2017 9:37

No a v českých havlo-demokratických nápravných zařízeních se také vyrábí :-)

0 0
možnosti
FK

19. 5. 2017 14:04

I docela dobrý článek musíte zkazit svými "vejšplechty".

0 0
možnosti