Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Poradna Laury Baranik

Recenzentka restaurací Laura Baranik.

PRÁVĚ MŮŽETE POKLÁDAT SVÉ OTÁZKY

Laura Baranik je recenzentka restaurací Lidových novin. Jak říká, její mise je šetřit peníze čtenářů: "Varuju před špatným jídlem, a pak před jídlem, které nemá hodnotu, jež za něj restauratéři chtějí." Přejte se Laury na cokoliv. Jednou týdně zodpoví 3 vaše otázky.

položených otázek: 5 | jak se správně ptát | Aktualizovat
  1. Otázka má být stručná a jasná, maximálně tři řádky.
  2. Není možné reagovat na otázku zakládající se na externím odkazu.
  3. Přestože konfrontační otázky vítáme, nesmí překročit hranici slušnosti.
  4. Nepište otázky VELKÝMI PÍSMENY.
  5. Podepište se.
  6. Neopakujte dotazy, které už položili jiní.

Vložení vlastní otázky



Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.


Zbývá znaků.

Zodpovězené otázky

OTÁZKA (4.9.2009 10:13) Radka Nová
Chutná vám česká kuchnyě? Co z ní připadně nejvíc?
ODPOVĚĎ (18.11.2009 9:48)
Mám ráda všechna jídla, pokud jsou dobře uvařená. České jídlo mám hrozně ráda, protože jsem v Česku vyrostla. Když jsem byla na střední škole a jela za mámou do Česka, tak na mě vždy čekala na stole svíčková. Je to totiž jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Vím, že maminčino nebo babiččino jídlo miluje každý, ale opravdu svíčková na smetaně od mé mámy je prostě nejlepší na světě.
OTÁZKA (4.9.2009 10:16) Rejpal
Jak má podle vás chutnat správný hamburger a řekla byste, že se tady někde u nás dělá opravdu dobrý?
ODPOVĚĎ (16.10.2009 11:48)
Nedávno jsem napsala do LN článek o hamburgerech v Praze - toto téma si určitě zaslouží větší pozornost. V Praze je totiž hodně míst, kde dělají příšerné hamburgery. Nedávno jsem měla docela dobrý v Potrefené huse v Dejvicích. Připravují ho z telecího masa, takže je trošku dražší, ale je velmi chutný. Slyšela jsem také o amerických klubech, kde si můžete dát ty nejlepší hamburgery ve městě. Například Bohemia Bagel v Holešovicích nebo klub Jáma v centru Prahy. Více si přečtěte v článku Hitparáda českých hamburgerů.
OTÁZKA (4.9.2009 10:14) Anonym
Maskujete se nějak, když jdete jíst do restaurace kvůli recenzi?
ODPOVĚĎ (30.9.2009 13:02)
Se svým vzhledem nedělám nic, ale samozřejmě se snažím být co nejméně nápadná. Někteří recenzenti restaurací přijdou do podniku a hned vytasí fotoaparát, viditelně si píší poznámky a ptají se na spoustu otázek. Nevidím mnoho důvodů, proč dělat něco takového. Většinou se tak recenzentovi dostane zvláštního zacházení. Někdy může být zajímavé sledovat, co se stane když přijdu do luxusní restaurace, nejsem úplně vhodně oblečená a nemám make-up. Pokud z vás vyzařuje menší sebejistota, než u ostatních zákazníků, služby které dostanete budou téměř vždy horší.
OTÁZKA (4.9.2009 10:14) Jarmilka
Slysel jsem, ze nejlepsi pizza se davno nedela v Italii, ale v New Yorku, je to pravda? Pry ma byt tenka, ale me prijde, ze je to kolikrat jeste horsi nez ta s tlustym testem.
ODPOVĚĎ (22.9.2009 14:52)
Pokud mluvíte o pizze se super tenkou kůrkou, pravděpodobně myslíte tu, která se dělá v Římě: velmi tenká, křupavá a bez kůrky (takovou pizzu dělá například Pizzeria Rugantino na Starém městě v Praze). První pizza pochází z Neapole, těsto má trochu tlustší, vzdušnejsí a má měkčí a zvedlý okraj - můžete ji vyzkoušet v pizzerii Nuova, která pizzu v neapolském stylu dělá. Oba druhy pizzy by se měly péct v peci na dřevo, aby vynikla jejich charakteristická kouřová vůně. Pokud jde o tloušťku, tak je newyorská verze pizzy někde mezi neapolskou a římskou. Těsto se většinou hází rukou (do vzduchu), peče se v elektrické troubě a servírují ji ve velkých přeložených plátcích. Dá se tak jíst po cestě. Newyorská pizza má údajně kouzelnou přísadu. Tou jsou minerály obsažené v newyorské vodě z kohoutku. Hodně lidí na ní nedá dopustit, a opravdu může být velmi dobrá, ale říci že je celkově lepší než pizza italská, se prostě nedá. Je to jen otázka chuti.
OTÁZKA (4.9.2009 10:11) Michal
Poznávají vás šéfkuchaři nebo personál v restauracích?
ODPOVĚĎ (7.9.2009 15:08)
Myslím, že mě většinou nepoznávají. Několikrát se stalo, že uprostřed jídla se personál zcela proměnil - najednou jsou velice pozorní, snaží se mně ve všem vyhovět. V tu chvíli je mi jasné, že mě poznali. Je to frustrující, neboť pak vím, že nezažívám skutečně to, jak to v té restauraci chodí a je pak těžké ji objektivně zhodnotit.