Vrchní sládek národního pivovaru Budějovický Budvar Adam Brož. | foto: Petr Lundák, MAFRA

Bezmezné přidávání hořkosti není ideální cesta, vysvětluje sládek Budvaru

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
V Budějovickém Budvaru pracuje už 21 let a jedenáct let je tam vrchním sládkem. Adam Brož popisuje, jak vzniká receptura nového piva i proč hořkost není všechno. A pivo, které vyrábí, mu nedá spát, ani když má volno. „Na dovolené si naše pivo dám rád, ale hlavně ze studijních důvodů,“ popisuje.
České špičky

V létě tam chodil na brigády a hned po ukončení vysoké školy nastoupil jako mistr varny. Adam Brož je desátým sládkem v historii Budějovického Budvaru a svou pozici bere jako vášeň i závazek.

„Jsem tu jedenadvacet let a dalších jedenadvacet by neměl být problém, pokud budu moci vařit dobré pivo,“ usmívá se čtyřiačtyřicetiletý pivovarník.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

České špičky