Diskuze
Špatná úroda oříšků v Turecku ohrožuje ceny čokolády
Děkujeme za pochopení.
K. Jež
Našinec žvýká palmový tuk s drcenými buráky
, který pak nejde ani vyflusnout jak kvalitně drží. ČR se toto nedotkne.
J20a78n 83K29o86z13o70h95o22r11s43k18ý
té mazlavině
přeslazené, nabarvené, navoněné říkáte čokoláda? už dávno to nejim, dobře pamatuju, jak chutnala Čokoláda před dvaceti třiceti lety. a nemusel jsem za ni vypláznout majlant.
Re: té mazlavině
Víte vůbec jak chutná pravá čokoláda (chocolatl) od Aztéků či jejich dnešních potomků. Měl jsem tu možnost ji ochutnat od potomků Aztéků u pyramidy v Chollule, kde ji prodávali. Buďte ubezpečen, že byste ji nejedl. Je totiž slaná a vydatně obohacená pálivou paprikou. Ta "mazlavina", prodávaná u nás pod pojmem čokoláda se aspoň dá jíst, ikdyž moc chutná také není. Zejména je nedobrá t.zv. mléčná čokoláda od Milky.Ta dobrá čokoláda, obsahující oo a více % kakaa je také k dostání. Ta je však významně předražená a hlavně, neobsahuje žádné oříšky. Právě proto říkám, že nivináři jen budí nežádoucí lidské emoce a sami vůbec netuší, o čem drze píší.
Oříšky = čokoláda???
Pokud vím, tak čokoláda by se měla vyrábět z kakaových bobů. Je vidět, že novináři tímto článkem (zejména nadpisem) manipulují veřejností a oni, jen oni vyhánějí ceny vzhůru. Novináři, nikoliv trh. Na místě by bylo, pokud už nemají novináři jiné, opravdu zajímavé zprávy, napsat "Špatná úroda oříšků v Turecku ohrožuje ceny oříškových čokolád". Znovu se ukazuje to, co neustále tvrdím. Za všechny problémy a průšvihy, které kdekoliv nastávají mohou zejména novináři a jejich emocebudící články, články lživé a zcela neprofesionální.