Diskuze
Zostuzený obr: malé Svijany válcují Budvar
Děkujeme za pochopení.
Z. Mandis
Ten čkánek je mimoň
Tenhle článek je pěkný paskvil. V čem, ty Svijany válcují Budvar? Nějak jsem to nepochopil... Zisk jim vyletí díky účetní operaci a prý je budějovický pivovar zostuzený. Nesmysl. Srovnání by mělo smysl, kdyby se srovnávalo srovnatelné. A to tady chybí. Neřku-li, že Budvar není obr, ale větší pivovar mezi těmi středními. Prostě autorsky je to celé mimo.
Š. Matyášová
Svijany se oproti loňsku zhoršily
a jestli budou atakovat vyšší prodej,zase jim klesne kvalita...
J. Šilhán
jj
rohozec i svijany vari dobre pivo...jsou to piva ceskeho raje. S tim budvarem souhlasim, strasny bolehlav...uz mnoho let ho nepiju, proste me po nem boli hlava
J. Slanina
Je to celkem jasné.
Počet zaměstnanců ve Svijanech: 80
Počet zaměstnanců v Budvaru: 628
R. Pavelka
Svijany jsou dobrota
Rohozecký kvasničák rovněž. A svijanská třináctka vede, hned pro jednu razím do lednice.
F. Doušek
Re: Svijany jsou dobrota
Nejsem pivař, ale když pivo, tak Rohozeckou řezanou jedenáctku. A ani Náchodské speciály nejsou špatné.
Konečně si akcionáři vyplatí zasloužené dividendy.
P. Doško
a bude hůř !
vloni jsem vypil 1 pivo, letos s tím nepočítám ...
J. Bárta
Zadna veda
Za tim neni treba hledat zadnou vedu. Cesky pivar se holt nespokoji s europatoky a chce kvalitni pivo. A to velke pivovary uz nevari. Jakasi nahrazka z extraktu a naredena vodou neni pivo.
P. Šraier
Těšilo by mě to, kdyby....
...se nejednalo zrovna o Budvar. Desítka nevím, tu nepiju obecně, ale 12 je výborná... jen by si v Budvaru měli víc hlídat hospodské, často jim kazí pivo tím, že speciálně z Budvaru dělají sodovku (pro Moraváky sifon:-DDD). Možná je to tím, že firma patří všemulidu a nikdo se tolik nestará. V "jejich" hospodách je ale vše O.K., speciálně třeba kroužkový ležák. I lahváče v poho.
Mimochodem, Budvar "smrdí" sladem a chmelem tak jak má pivo "smrdět", nejvíc ze všech piv, všimli jste si???
J. Kovář
Re: Těšilo by mě to, kdyby....
Mě dvanáctka z Budvaru moc chutná, ale bolí mě po něm hlava, i když si dám třeba jen dvě piva. Nevím, čím to je. Takže preventivně piju radši jiné.
R. Tichý
Kvalita piva
je to přesně tak, Začíná rozhodovat kvalita. A zatímco malé pivovary se snaží, velké dělají z pivařů kašpárky. Konkrétně Budějovická 10° je tsrašná, ještě před třemi lety byla mým nejoblíbenějším pivem. Nevím se udělali s výrobou, ale pít se nedá, jedině 12°. Svijany jsou opravdu dobré, chutná i Kozel 11°. Platan mám rád :o) U točeného vždy záleží na hostinském.