Neděle 28. května 2023, svátek má Vilém
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Ekonomika

Záhada jménem Budvar. Jak to, že jako jediný pivovar měl v covidovém roce tržby v plusu?

Budvar v londýnské hospodě. | foto: CC BY 2.0: James Cridland

Premium Původní zpráva
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Pivovary jeden po druhém sčítají a hlásí ztráty za loňský covidový rok. Vypadá to však, že některým se díky navýšení prodeje v obchodech podařilo ztrátu z uzavřených hospod nejen vyrovnat, ale dokonce si meziročně i mírně polepšit.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet 10 dní zdarma

Budvaru roste prodej lahví, přikoupí přepravky a od poloviny roku zdraží desítku

Například produkce Budějovického Budvaru loni vzrostla o 51 tisíc hektolitrů na rekordních 1,73 milionu. Pomohl nejen export, v Česku vyrostl nad nulu i díky hořké novince Budvar 33, kterou pivovar začal prodávat v obchodech před rokem. Přesně se trefil do nástupu koronakrize.

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se
Autor:

Recept: Tortilla s grilovaným kuřecím masem a ajvarem
Recept: Tortilla s grilovaným kuřecím masem a ajvarem

Polovinu jogurtu dáme do misky, smícháme s kmínem, kajenským pepřem, sójovou omáčkou a utřeným česnekem.