Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Ptáme se po roce znovu: Kdo se restauracím konečně podívá do hrnců?

V Česku se odhadem denně uvaří a prodá zhruba 200 tisíc jídel, ale nikdo neví, z čeho. Umožňuje to současná legislativa, píše Petr Havel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Mgr.Pavel

25. 4. 2014 20:27
Vážně?
"Suroviny a jejich původ v restauracích a jiných stravovacích provozech jsou kontrolovány." - a kýmpak prosím?
0 0
možnosti
ST
Levně koupit, draze prodat - zákazník se musí přizpůsobit.
Kdysi bývaly normy na jednotlivá jídla, průhledné účetnictví a kontroly - množství nakoupeného muselo odpovídat množství prodaného, i malé manko bylo důvodem k pokutě a výměně vedoucícho. To postihlo skoro každého. Ti, co si hodně žili nad poměry, obyčejně po čase strávili za mřížemi dlouhá léta. Přišla změna režimu a najednou se v restauracích nepodvádí, majitelé jsou čistí jako lilie. Nebyl by to důvod k radosti, jak Klausova neviditelná ruka trhu obnovila morálku?
0 0
možnosti
C

Cermans

25. 4. 2014 5:16
Vážený pane Havle, proč nám tu píšete tyto Vaše odborné
omáčky a nenapíšete rovnou že mezi M zdravotnictví a M zemnědělství probíhá ostrý boj o dobývání státní i soukromé renty v oblasti veřejného stravování.Jedno ministerstvo mají lidovci druhé socani, no jak se v naší demokratické společnosti mohou domluvit? A Vy byste chtěl pytláky a majitele jatek připravit o nezdaněné prachy to se Vám asi těžko může podařit!!!!! Pozor aby Vás Cobra nesežrala!
0 0
možnosti