Diskuse k článku: Angličanům nikdy nepečte králíka. Nesnědli by ho, říká Češka

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 4
  • Poslední: 30.1.2015 9:36
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
T. Kubín 30.1.2015 9:36

prima článeček

Díky, moc zajímavé.

D. Stirský 29.1.2015 20:18

Ano, nouze naučila... Táta mně vyprávěl,

že si s kamarády upekli kočku. Bylo to za války, jeho rodiče přísun z venkova neměli...

R. Kirsch 29.1.2015 11:18

S kraliky mate plnou pravdu!

S temi kraliky je to tak! Ja jsem si od roku 1969 dopisoval klukem z Anglie (North Shields u Newcastlu), dnes uz jsme skoro opravdovymi bratry. Kdyz ale v roce 1973 poprve prijel k nam do Ceskoslovenska (do maleho mesta Lazne Belohrad, meli jsme velkou zahradu a chovali i kraliky), tak byl jednu nedeli v soku z toho, ze videl meho bratra zabijet kralika k obedu. Na brachu se koukal skoro jako na vraha a na nas jako na lidojedy! Kralika samozrejme nejedl a divil se, ze jsou u nas vubec k jidlu, v Anglii byli zasadne jen jako domaci mazlicci...

J. Lepka 29.1.2015 9:19

Nouze naučila Dalibora...

Hned při čtení titulku jsem si vzpomněl na generála Peřinu, jak vzpomínal, jak za války lovili králíky na letišti a co jich bylo, asi i tenkrát už je angláni jako jídlo ignorovali, i když tehdá měli hodně vysoko do žlabu, a pak je připravoval se smetanovou omáčkou. To už Angličanům zas tak nepřišlo a jedva okoštovali, přestal jim původ vadit úplně. / viz např. F.Fajtl: Generál nebe/

Inu, anglická kuchyně a krása angličanek z nich udělala námořní velmoc.