V Číně se přece dělá sušená šunka podobná parmské. Možná se neprodává v Pekingu.
Je to šunka Ťin-chua z provincie Če-ťiang, takže úplně jiná oblast. A v Macau, což je od Pekingu snad vůbec nejdál, se vyrábí klobásy podobné chorizu. V nějakém dobře zásobeném pekingském obchodě by je mohli mít.
Tak ono to především není o jídle v Číně. V Číně jedí rýžové knedle s listím. Tedy jí to nějakých 750 000 000 lidí ty knedle, když se k nim tedy dostanou a nemají hlad.
Brrr. Další země, kam bych vyrazil tak maximálně na měsíc a potom zase rychle zpět do té naší "nenáviděné" kotliny.
Je zajímavé, že paní Darina toužící po dobrém pivu, údajně na čínském trhu neexistující, dosud neobjevila TsingTao, tedy pivo vařené v provincii Šandong (tedy nám známý Šantung) podle německého vzoru v původně německém pivovaru. jehož vedení je stále v německých rukou. A to je pivo velmi dobré.