Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Polovina vepřového z dovozu je nekvalitní

Téměř polovina z celkového množství vepřového masa dováženého do Česka tvoří podle Agrární komory (AK) masný odpad. Ten slouží převážně jako surovina pro výrobu často nekvalitních potravin, především měkkých salámů a párků, řekl novinářům prezident AK Jan Veleba.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pork

26. 2. 2008 12:31
už je to tady

Vepřové maso je pro nás muslimy to největší "svinstvo", vy křesťani umatlaný.

0 0
možnosti

Mistr Jan Hus

26. 2. 2008 6:23
Zlaté komunistické uzeniny! A ne kapitalistický hnus!

Všechno se ošulí, na všem se šetří a pak to tady tak vypadá. ;-D

0 0
možnosti

harry

26. 2. 2008 6:57
Re: Zlaté komunistické uzeniny! A ne kapitalistický hnus!

Vážený pane Mistře Jene,asi máte krátkou paměť.měkkých salámů byly 2 druhy,polosuchých a suchých 3 druhy.Kvalitní párky jste dostal jen pod pultema nebo musel mít známého řezníka a nebo si vystát frontu.Je pravda,že uzeninám neprospělo zrušení státních norem.Kvalitní a tedy dražší uzeniny se nevyrábí z odpadu a drůbežího separátu.Nikdo Vás přece nenutí ten kapitalistický hnus kupovat a jíst.Pokud chcete kvalitní zboží,tak je ho všude dostatek.

0 0
možnosti

Alfons

26. 2. 2008 5:48
A to kdyby jste videli

předsametový šunkový salám! Žádná sračka, ale kusy masa. Tak se trpělo před sametem. Na západě nepotřebují kafilerky, protože všechno co tam patří odvezou k nám. :-D

0 0
možnosti

Emil

25. 2. 2008 23:57
KVALITNI CESKE VEPRONE ???

Kvalitnejsi Ceske maso nikdo nechce, protoze pulka naroda uz z nej ma rakovinu konecniku, krom toho se neda rozvejkat a je drahy. Podekujme Luxovi a dalsim hovadum, ze se po revoluci  u nas vyrabi stejne svistvo jako pred revoluci.

0 0
možnosti

123

25. 2. 2008 23:47
Jděte už s tím P

aroubkem dp p**ele.

0 0
možnosti

apagenius

25. 2. 2008 23:22
Obávám se, že je to jen špička ledovce...

...od roku 1990 se snaží jistá vrstva zaprodaného politického odpadu zničit zdejší zemědělství - začínali bojem proti družstvům ( jakkoliv byla založena špatným způsobem), rozbíjením tradičních výrob ( mléko, maso, chmel, cukrovka) a konečně rozprodejem a ničením struktury zpracovatelského průmyslu! Výsledek: dovážíme cukr, maso, mléčné výrobky, brambory a pod. v kvalitě, trapně zaostávající za původní! No, snad brambory byly trochu za Evropou...

0 0
možnosti

ateista

25. 2. 2008 22:19
škoda

Škoda, že to nejkvalitněší maso je u nás stále chráněno imunitou a nelze jej vyvézt.

0 0
možnosti

alfabet

25. 2. 2008 22:11
Česká chamtivost

Češi svou chamtivostí po levných produktech umožňují vyrábět a prodávat ta svinstva, o kterých dnes mluví pan Veleba. Ale ruku na srdce - to je nová situace? Svůj podíl má určitě také legislativa, která nenařizuje uvádět čitelně složení těch jednotlivých produktů. A osvěta? Ta u nás není téměř žádná. Nepochybuji o tom, že nárůst rakoviny tlustého střeva je přímým důsledkem. (Pro obrázek české povahy: Dnes měli v Tescu rohlíky za 90 haléřů - lidé je kupovali na košíky! Pominu-li jejich kvalitu, co s nimi budou dělat?)

0 0
možnosti

Medák

25. 2. 2008 23:24
Re: Česká chamtivost

Narvou to do mrazáků a budou měsíc jíst  :-(

0 0
možnosti

Cizinec Nenasinec

25. 2. 2008 21:35
Pohled cizinca

S pohledu cizince, Cesi se velmi nekvalitne stravuji. Ze statu kde jsem zil nebo travil trochu vic casu, jedine ve Spojenem kralovstvi tak velke procento obyvatelstvi jedi apsolutne smeti, s tim ze tam, na rozidl od Ceska kde dobre ji mozna 5% obyvatelstvi, taky pomerne velke procento naopak hodne dava baha co ji a jsou k dispozici spickove jidlo ze vsech koutu sveta a spickove restaurace.. Spekacky, toceny salam, vlasak, bucek, bily rohliky, knedliky, tucny omacky, to je vsechno smrt na spatky, a mne opravdu neni jasne proc to zdejsi lide porad delaji, protoze driv byli relativne chudy ale ted ani tuto vymluvou nemaji, pokud ta chudoba nezustala ve hlave (je to pouze vymluva, protoze se urcite taky lze stravovat levne a relativne zdrave). Osobne myslim ze, kdyby Cesi nebyly tak sportovni narod, davno by vymrely kvuli velmi spatnemu jidle. A pan Veleba je, sice, jeden osobne velmi sympaticky clovek, ale taky lobbysta ktery se snazi prospet lokalnim zemedelcum a tak jeho "analize" a zejmena zavery samozreme je treba vzit cum grano salis, i kdyz je jiste castecne pravdiva.

 

0 0
možnosti

arogant

25. 2. 2008 20:33
S jakými surovinami pracuje

snad rozhoduje sám výrobce. Na rakovině střev je podepsána tradiční stravovací zvyklost v Čechách. Ta tu byla společně s podstatně kratším průměrným věkem občanů i v době kdy tu byl monopolo českých surovin.Pan Veleba je demagog podsouvající zcela neobjektivní závěry spolehajíc na tradiční českou xenofobii.O to horší že ČR sama  je typický exportní ekonomika. Co kdyby se takhle chovali všichni. Kdyby u nás rostly banány tak jsou určitě také nejlepší.

0 0
možnosti

Lojza

25. 2. 2008 21:03
Re: S jakými surovinami pracuje

Je to tak. Nemluvě o té "druhé polovině".

Jenom bych podotkl, že i v dobách, kdy jsme se zdravě stravovali kvalitními českými prasaty, jsme žrali v konzervách, salámech, párkách a podobných poživatinách vepřové z Číny. Bylo dováženo zmrazené. Tady se z  toho patlaly všelijaký ty jedovatosti. Pouze ten bůček, kterej nikdo nechtěl a byl v rámci budování světlých zítřků přibalován k hovězímu, byl czechische.

0 0
možnosti