Diskuze
Ledvinky o stupeň lepší. Ambiente nabídne špičkovou českou kuchyni
Děkujeme za pochopení.
Plachutta
K slavnému telecímu řízku tam podávají nedostižný bramborový
http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/recenze-pana-cuketky/videnske-speciality-u-plachutty_88202.html" target="_blank" rel="nofollow">http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/recenze-pana-cuketky/videnske-speciality-u-plachutty_88202.html
http://www.czechspecials.cz/" target="_blank" rel="nofollow">http://www.czechspecials.cz/
Plachutta
Na palec tlustý plátek šťavnaté hovězí špičky
V průběhu návštěvy jsme po dlouhé době zažili vzácnou rovnováhu blížící se dokonalosti. Tradice, jednoduchost, kvalitní suroviny a lety tepaný kuchařský um - to vše dohromady vytváří nenapodobitelný kulinární zážitek.
Rico
Tolik
Ovšem podobné mystifikace, potažmo bájesloví typu: „Když přijede turista do Prahy, je pro něj zajímavé to, co pro nás, když jedeme do Itálie. Tam jsou kavárny, kde vládne barman s utěrkou a úžasné kafe připraví na sto let starém zaprášeném pákovém kávovaru“ by nevzbudily důvěru zajisté ani u albánského nákupčího ojetých dromedárů, byl-li by majitelem takovéhoto skladiště s hrbatými ojetinami někdo jako T.M..
Co nutí podobné lidi, jako zde K. mlet na podobných pohádkových Mlejncích? Tak se za totáče psávalo v Mladém světě, a za zavřenými dveřmi žvanívalo o Golden Westu! A ty kukuče přitom, ta chřípí chvějící se…
A chtěl bych vidět! - ten plurál „kaváren v Itálii se stoletými (a ještě k tomu) zaprášenými pákovými kávovary“! Zřejmě měl dotyčný kafemaestro taktéž kolem krku uvázaný puntíkovaný šátínek, knírek jak Napolitán, a dokonce prý i tam, kam papež pěšky chodí, tam za barem, slyšitelně notoval O sole mío! A jaké teprve ta páka zvuky italské vám vydávala…
MB
Re: Tolik
Zřejmě máte potěšení z jiného, než autor. Mě se naopak jeho názor líbí. A přesně vidím toho číšníka s utěrkou. Nejde o zaplivaný podnik, ale o kavárnu na úrovni, která se však drží nějaké tradice a svého stylu. A má atmosféru!
V případě hospody je to podobné. Jídla napsaná křídou na tabuli, půllitry s uchem, hospodský v zástěře a tužkou za uchem, žádný dvacetiletý mladík, ale chlap, co tomu rozumí...
Možná je to nostalgie, ale znám poměrně dost lidí, kteří by takový podnik rádi navštívili. Ale, bohužel, už moc k vidění nejsou.
Snad se mi taky jednou podaří takový podnik otevřít... pak přijďte a řeknete sám ;)
Rico
Babi, koiĺik
V (XX) chceme ledvinky, prejt, dršťkovku, rajskou, uvařit z levných surovin o stupeň lépe," uvádí K. Nu što?!
Základem každé skutečně soudobé a dobré kuchyně, bo holt restaurantu, je KVALITA VÝCHOZÍCH SUROVIN. A žádné cukrbliky, machrování a coolnessy. A už vůbec ne levné suroviny. Tedy žádné Závodění kdo z koho ve smyslu citovaného výroku! Konec konců, copak levná žena prodává v cenově oblibených pražských východoazijských večerkách?
MB
Re: Babi, koiĺik
Tady je spíš myšleno levné v porovnání se zahraničními surovinami. Např. ústřice - držková, platýs - kapr, pštrosí steak - králík na česneku ... suroviny na klasické české pochutiny i kvalitativně na výši prostě levnější jsou... bych řek :)
Jiří
Typická česká jídla -
- to je například telecí. Nebo husa. V Rakousku celkem běžné, ale v našich restauracích nejsou, místo toho považují naprosto nesmyslně za česká jídla nějaká "Krakonošova tajemství" s nivou (kopie roquefortu) s hranolky (které přišly ze západu poměrně nedávno). Doufám, že tady budou mít opravdu česká jídla.
Bene
Nadhera
Krasne se mi clanek cetl.At se Vam to podari.Urcite prijdu ochutnat!!
Jarda
Re: Nadhera
Také souhlasím, ale nejsem si jist, zda v současné době se najde kuchař, který si dokáže s těmito tradičními jídli vyhrát tak jak je známe od našich babiček, zachová tradici a opět se v těchto tradičních jídlech neobjeví nějaká nějaké světové inovace.
Držím palce a tomu kuchaři,který to bude vařit přeji velkou podporu ze strany majitele, protože na tato jídla si musí zákazníci opět zvyknout. Vemte svoji přítelkyni momentálně do typicky české restaurace na rajskou!?!?