Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Vypalte si vlastní slivovici

Stromy klesají pod váhou ovoce, úrodu sbíráte spíše ze země než z větví a při představě zavařování či výroby marmelády vás jímá hrůza? Tak ovoce vypalte! Palírníci vám prozradí, jak na to.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ScottE

11. 10. 2009 14:29
Lidi to je síla!!! www.tojesila.cz

http://tojesila.cz/cz/s16/n2209-VIZE-2009-2010" target="_blank" rel="nofollow">http://tojesila.cz/cz/s16/n2209-VIZE-2009-2010

0 0
možnosti

Marie

11. 10. 2009 10:58
Prosím o radu

Kde by se dal najít správný technologický postup výroby kvalitního domácího  švestkového kvasu? Tak např. jeden říká během kvašení zamíchat obsahem bečky, druhý že ne. Jeden řekne bečka má být uzavřená, druhý že odkrytá. jsou někde na internetu rady pro začátečníky?

0 0
možnosti

Pamětník 2

29. 9. 2009 14:30
Vypalte si vlastní slivovici

Souhlasím s odborníky,není nad slivovici vypálenou ze zodpovědně připraveného kvasu.Z vlastní zkušenosti vím,jaký má člověk pocit při koštování napálené slivovice.Jen snad pro ty,kteří si pod pojmem domácí slivovice představují "lavorovicu",tak to je obrovský omyl.Snad bych věřil ještě tomu,že ta nejlepší je z mého rodného valašska.

0 0
možnosti

Luděk

10. 10. 2009 14:48
Re: Vypalte si vlastní slivovici

Je hrůza, co se dnes prodává v obchodní síti za chemikálie, co se vydává za alkohol.

Není normální, aby mě doušek Tuzemáku pálil ještě po deseti minutách v žaludku. Za komunistů byl i levnej chlast k pití, po jeho pádu jsem byl nucen tvrdý alkohol, kromě toho drahého, opravdu značkového, přestat pít.

Krizí prošel i Becher, ale poslední asi dva roky se to zlepšilo, docela to jde,

0 0
možnosti

Josef

29. 9. 2009 11:55
Není nad lavorovicu

Pěkně doma vypálená, je zárukou na bílou hůl ve čtyřiceti

0 0
možnosti