Diskuze
Dobrou kávu si můžete uvařit i doma. Několik pravidel přípravy
Udělat si v domácích podmínkách kvalitní kávu je v Česku leckdy snazší, než se jí dočkat v kavárně. A to přesto, že nemáte profesionální výbavu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
V. Mareš
29. 1. 2011 16:32
Uvedení na pravou míru
Tak nejprve k obrázku, jak k tomu prvnímu, tak i k následujícímu obrázku. Toto není správné espresso. Ta créma nemá nic společného s espressem a co tam dělají ty bublinky?! Je pravda, že doma lze udělat slušnou kávu- možná lepší než ve většině kaváren, ale pořád vám ji profesionální barista udělá lépe na profi stroji než vy doma. Espresso je o objemu 30ml ani méně ani více.
Příprava espressa má i další body, které se musejí dodržet, než jen hrubost mletí, kde je nějaká zmínka o tlaku vody, o teplotě vody, gramáž i tlak upěchování?!!!!!
0
0
možnosti